Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  Kokaksu'da Cumhurbaşkanının ziyareti öncesinde parke yolun üzerine yağmurlu havada asfalt dökülmesiyle ilgili TBMM'ye verdiği soru önergesinin ilgili bakanlıklar tarafından yanıtsız bırakıldığını söyledi. 

İlgili bakanlıkları topu birbirine atmakla suçlayan Yavuzyılmaz, yaklaşık maliyeti 2 milyon lira olan sorumlu bakanlık bulamadığını ifade etti.
İşte o açıklama: 

“İlimiz, merkez ilçesine bağlı Kokaksu mevkiinde bulunan yaklaşık 1 km uzunluğundaki parke yolda, 02.06.2021 tarihinde sıcak asfalt serimi çalışması yapılmıştı.

Söz konusu çalışmanın yağmurlu havaya rağmen Cumhurbaşkanı o yoldan geçecek diye alelacele yapıldığı yönündeki iddiaları konunun muhatabı olabilecek her iki Bakanlığa ayrı ayrı soru önergeleri ile sorduk ancak sorumlu Bakanlık bulamadık. 

Kaplamanın zemininin parke taşlardan olmasının ve çalışmalar esnasındaki yağışlı havanın, asfaltın performansına, deformasyonuna, kalıcılığına etkileri neler olacağını; çalışmanın yapıldığı gün, bölgedeki hava koşulları asfalt serimi için uygun olmamasına rağmen neden bu çalışmanın yapıldığı sorularına yanıt verilmediği gibi Bakanlıklar sorumluluğu birbirlerine attı. 

Uygun şartlar oluşmadan, sırf günü kurtarmak için yapılan hatalı asfalt serimi nedeni ile yaklaşık 2 milyon lira dolaylarında bir kamu zararı söz konusu. Yazıktır, günahtır. 

Vatandaşın çarçur edilen parasının hesabını sormaya devam edeceğiz.”