Zonguldak’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat sahibi olmayan pastanelerin ramazan pidesi satmaları fırıncıların tepkilerine neden oldu. 
Fırıncılar, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin belirlediği gramaj ve fiyat tarifesine uymayan Pastanelerin Belediye ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetlenmelerini istediler. TSO ve Esnaf Odasının 440 gram Ramazan pidesinin 8 TL’den satılması kararını aldı. Sektörde yaşanan sıkıntılar yüzünden zor zamanlar geçiren fırıncılar, Pastanelerin haklarını yediğini kaydederek, “TSO ve Esnaf Odası Ramazan pidesiyle ilgili gramaj ve fiyat tarifesini belirledi. Bizler 440 gram Ramazan pidesini 8 TL’den satıyoruz. Pastaneler gramajı ile birlikte fiyatları düşürerek hem halkı kazıklıyor hem de haksız rekabete yol açıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Zonguldak belediyesini göreve davet ediyoruz” dediler. 
Ruhsatsız Ramazan pidesi satan Pastaneler hakkında işlem yapılmasını isteyen Fırıncılar, Haksızlığın bir an önce giderilmesini istediler.

(Cevdet AKGÜN)