Saadet Partisi eski il yönetim kurulu üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet PÜREN, geçtiğimiz günlerde 21 gün önce adam bulunamadığı için göreve getiren ve  SP'den istifa ederek AKP'ye geçen gençlik kolları başkanının yanında çalıştığı İl Başkanı Burak Erol'la arasının açıldığı için AKP'ye geçtiğini söyledi. 
 
Haberin basına servis edilmesini de siyasi adapla bağdaştıramadığını
ifadeden Püren açıklamasında suları söyledi:

"Teşkilatlarının büyük bir kısmı tarafından itibar edilmeyen Saadet bu Partisi İl Başkanı atanan zat, etrafında görevlendirecek kişi bulamayınca yanında çalışan personelini İl Gençlik Başkanlığına atamış.
Parti binasının yolunu bile zor bilen bu kişi sadece 21gün sonra, sözüm ona yaptığı başkanlıktan istifa etmiş ve kendisinin kuramıyacağı kelimelerle gitmiş birde Akp'ye katılmış.
Biz bu arkadaş kızamıyoruz. istifanın bile bir edebi vardır.
Rahmetli babası milli görüş camiası tarafından çok sevilen, hatta hala daha toplantı salonunda ismi yaşatılan bir partiye, hatta halihazırda amcasınında siyaset yaptığı bir partiye karşı Muammer Avcı arkadaşımızda bu olayın üzerine define bulmuş gibi atılmıştır.
Tekrar etmek isterim. İstifanında bir adabı vardır. Patronuyla bozuştuğu için siyasetten bihaber birinin istifasını bir camiaya iftira atarak süsleyip açıklama yapmak siyaset yapmak değildir.
Bu olsa olsa siyaset harici, kardeşlik sınırlarını zorlamaktır.
Tüm bu olanlar karşısında, liyakatsiz  kabul edildiği için kabul görmeyen İl Başkanından ses çıkmaması da aslında bizleri şaşırtmamıştır.
Hakkınız olmayan bir şeyi, makamı istemek zaten uygunsuzdur. Kaldı ki o makama madem geldiniz, beceremeyeceğinizi anladığınızda hiç olmazsa istifa edebilmeyi bilmekte bir erdemdir.
Etrafında kalan bir kaç arkadaşla, kimsenin itibar etmediği şekilde bu görev daha ne kadar sürdürülebilir?
Böyle bir olayda açıklama bile yapamayacak kadar acz içinde olmaları karşısında kendimi, 33 yıldır bu camianın her kademesinde görev almış bir insanın rahatsızlığı ile bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim."