29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. Polisevi’nde düzenlenen resepsiyona Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz ev sahipliği yaptı.

Resepsiyona AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti 25 ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Merkez ilçe Başkanı Dilay Küçük, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Tutulmaz resepsiyonda yaptığı konuşmasında, Türk devletinin tarihinin en güçlü döneminde olduğunu söyledi.

Bugün düzenlenen etkinliklerle 29 Ekim’i büyük bir sevinç, coşku, gurur ve heyecan içerisinde kutladıklarını belirten Tutulmaz, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlama programı kapsamında Valiliğimizce düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu’na hoş geldiniz. Sizleri saygılarımla selamlıyorum.

Değerli Konuklarımız, Bugün asil ve büyük milletimiz için önemli bir gün. En büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tüm yurdumuzda olduğu gibi ilimizde de düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle saygıdeğer halkımızın ve sizlerin katılımıyla büyük bir sevinç, coşku, gurur ve heyecan içerisinde kutladık.

Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, milletimiz ve bağrından çıkan kahraman ordumuzun azim, inanç ve kararlılığı ile başarıyla yürütülmüş, tarihe yön veren büyük bir zaferle taçlandırılan bu zorlu mücadele sonucunda büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti devleti 98 yılda çok büyük ilerleme kaydetmiş, büyük kalkınma hamleleri sonucunda büyük ve güçlü bir devlet haline gelmiştir. Devletimiz, bugün ürettiği teknoloji ile kendine güvenle tarihinin en güçlü dönemindedir.

Asil milletimiz ve sevgili gençlerimizin büyük zorluklarla binlerce şehit verilerek kazanılan Kurtuluş savaşı sonrasında kurulan en büyük kazancımız olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyup yaşatacaklarına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın ve siz değerli konuklarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere Cumhuriyeti armağan eden silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.