Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle bir açıklama yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadınların toplumdaki önemine değinen Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladığını ifade ederek şöyle dedi:
“Bir toplumun değerlerini gelecek nesillere taşıyabilmesi için aile bağlarının ve ilişkilerinin sağlıklı olması gerekir. Manen mutlu yetiştirilen çocuk yaptığı her işte başarılı olacak özellikle yeni kuracağı aile sağlam temeller üzerine kurulmuş olacak. Aileyi ayakta tutan, temellerini sağlamlaştıracak olan ise hiç şüphesiz kadınlardır. Çocukların anneleriyle olan doğal bağı annenin çocuk üzerindeki etkisini anlamamızı daha da kolaylaştırır. Çocuğun en büyük rol-modeli annesidir. Çoklu kimliğiyle kadın, toplumun en önemli parçasıdır. Günümüzde yalnızca anne rolüyle değil, çalışma hayatındaki aktif rolü ve büyümeye olan katkısıyla da değer gören kadın, ülkemizde; diğer toplumlardaki gibi yalnızca bir cinsiyet olarak değil, ülkenin bir parçası olarak görülüyor. Fakat buna rağmen cehaletle birlikte gelen şiddetin kadınlar üzerinde gösterildiği elim olayları şiddetle kınıyoruz. Her ne olursa olsun şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez. Haklı çıkarılamaz. Cephede yalnızca Türk askerine verdiği destekle değil, her yönüyle bağımsız bir milletin, milli ve manevi değerlerinin de farkında olan ve bunun mücadelesini veren Nene Hatun; bir ana ve kadın olarak Türk kadınına en güzel örneği oluşturur. Toplumun en fedakâr kesimini oluşturan kadınların hak ettiği değeri görmeleri gerektiğini düşünüyoruz Bu nedenle üniversitemiz bünyesinde kadın akademisyenlerimizin, idari personelimizin ve çalışanlarımızın, çalışma koşullarını her geçen gün daha da iyi hale getiriyoruz. Kadınlar Günü’nün içi boşaltılmış bir kavram olarak tek bir güne sığdırmamak gerektiğini belirtiyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”