CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen kanaat önderleri,  muhtarlar ve STK buluşmasında "milletvekili" krizi yaşandı.

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri milletvekillerine ateş püskürdü.

Dedeman Otel'de kalan Kılıçdaroğlu'nu önceki akşam odasında ziyaret eden 5 muhtar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ın köylere gelmediğini, Ormanlı Beldesinde CHP'nin en güçlü olduğu köy olan Alevi Köyü Karakavuz'da bile oy kaybettiğini söylediler. Demirtaş ve Yavuzyılmaz'ın vatandaşın ne düğününe ne cenazesine gelmediğini, bayramdan bayrama  Ankara'dan Zonguldak'a geldiklerini ifade eden muhtarlar, "Alevi Köyü olan Karakavuz'da CHP'nin 450 olan oyu 300'e düştü. AKP'nin 20 olan oyu 150'ye çıktı. Sizin 2 milletvekilinizi biz 2,5 senedir ilk defa gördük" dediler. 

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINI O KÖYE GÖNDERDİ

Otel odasında muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından  2 genel başkan yardımcısı ve 1 parti meclisi üyesini Ormalı'nın Karakavuz Beldesine gönderen Kılıçdaroğlu, "Gidin köy halkıyla görüşüp bu oy kaybının sebebini öğrenin" talimatı verdi. CHP kurmayları 50 santim kar kalınlığının bulunduğu köyde görüşmeler yapan heyet hazırladıkları raporu Kılıçdaroğlu'na sunacak.

FINDIK TÜCCARLARI VE MUHTARLAR KONUŞTU, VEKİLLER KIZARDI

Dedeman'da yapılan toplantıda ise fındık tüccarları ve muhtarlar, CHP Zonguldak milletvekilleri hedef aldı. Bazı muhtarlar Demirtaş ve Yavuzyılmaz'ı ilk kez gördüklerini belirtirken, başka bir muhtar ise Deniz Yavuzyilmaz'ın muhtarların telefonunu açmadığını söylediler. Fındık tüccarları ise CHP vekillerinin fındıkcıların sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyince renkten renge giren Demirtaş ve  Yavuzyılmaz, birbirine bakarak ellerini yana açıp şaşkınlıklarını ifade ettiler.

ROMAN MUHTAR İSYAN ETTİ

Toplantıda söz alan ve roman olduğunu söyleyen bir muhtar ise "Bize üye olmak istememize rağmen rozet takmıyorlar. Bizi küçümsüyorlar. Biz Zonguldak'ta 43 bin kişiyiz" deyince Kılıçdaroğlu, "Siz gidin üye olun. Size rozet takmayan olursa ben size mecliste törenle rozet takacağım" dedi.