Romanya’ya da ki Trabzonsporlular Derneği tarafından organize edilen iftar yemeğine seçkin davetli topluluğu katıldı.İş insanı Zonguldak Kömürspor As Başkanı ve Trabzonsporlular Derneği Başkanı Sabit Danış iki yıldır dünyayı saran covit-19 salgını nedeniyle bir araya gelemediklerini kaydederek, “Uzun bir aradan sonra mübarek ayda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Özlem giderdik” dedi.   
Romanya Trabzonsporlular Derneği’nin Bükreş’te verdiği iftar yemeğine Büyükelçilik Müsteşarı Erdal Onat da katıldı. İki yıl süren küresel salgın yasaklarından sonra Romanya Türk Toplumu yoğun katılımlı iftar yemekleri ile yeniden buluştu. Romanya Trabzonsporlular Derneği’nin bu kapsamda Bükreş’te verdiği iftar yemeği, Cuma günü akşam 1-1 berabere biten Trabzonspor-Karagümrük karşılaşmasının başlangıç saatinde gerçekleşti.
İftar yemeğine Bükreş Büyükelçiliği Müsteşarı Erdal Onat, Romanya Parlamentosu Ayrımcılıkla Mücadele Ulusal Konseyi Devlet Sekreteri Prof. Dr. Cristian Jura, Eğitim Müşaviri Seyfi Özkan ile Türkiye Maarif Vakfı Romanya Direktörü Alpaslan Ateş de katıldı.
Romanya Trabzonsporlular Derneği Başkanı ve Zonguldak Kömürspor As Başkanı Sabit Danış, yönetim kurulu üyeleri Necip Fazlı Saral, Muharrem Bostan, Mehmet Fazlıoğlu ve diğer üyelerin ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde Büyükelçilik mensuplarının yanı sıra Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız, Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu Müdürü Zeki Uysal, Sanatçı Orhan Aydın, TİAD Genel Sekreteri Barbaros Yıkar, iş adamları Ali İhsan Erdoğan, Adnan Güral, Ali Karaçayır, Ertan Demirhan, Necati Alçık, Ersan Çorumlu, Nafiz Kamburoğlu, Metin Doğan, Adem Tosun, M. Zülküf Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda davetli yer aldı.
ROMANYA TRABZONSPORLULAR DERNEĞİ
Romanya Trabzonsporlular Derneği’nin 80 civarında üyesi bulunuyor. Dernek için yakın dönemde bir yer alınması planlanıyor.
2019 yılı Mart ayında Sabit Danış Başkanlığındaki kurulan Romanya Trabzonsporlular Derneği’nin ilk Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşmuştu: Süleyman Bostan (Başkan Yardımcısı), Eyüphan Kurumahmut (Başkan Yardımcısı), Necip Saral, Mehmet Fazlıoğlu (Basın ve Halkla İlişkiler), Ömer Hacısalihoğlu, Sıtkı Ziya Birinci, Celil Göktaş, Uğur Cudi Gül, Mehmet Metin Kuşak, Ali Armağan Otlak. (Haber: Gazete Balkan)