Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin Zonguldak’ta ki yatırımlardan sorumlu Başkan Yarımcısı Muammer Avcı, Kilimli sahil yolu ile ilgili müjdeli haberi açıkladı.
Avcı açıklamasında, “Zonguldak’ımızın 46 yıllık rüyası olan, tamamlanması ile ulaşım mesafesi ve süresini çok büyük ölçüde azaltacak, mevcut yoğun trafiğimize büyük katkılar sağlayacak, Zonguldak - Kilimli arası tüneller ve sahil yolu projesinin inşa süresinin tamamlanmasına, söz verdiğimiz gibi son 15 gün kaldı. Gelinen aşamada, tünel içi aydınlatmalar, sensörlerin montajı ve  elektromekanik işler, tünel yaklaşma orta refüj aydınlatmalar tamamlanmış olup, tünel içi havalandırmayı sağlayacak 16 adet jet fan motorlarının montajına başlanmıştır. Diğer yandan, Asfalt serme işleminin 4 gün içerisinde tamamlanacağı öngörülürken, çimlendirme, ağaçlandırma ve peyzaj işleri devam etmektedir.


“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Zonguldak’ımıza, gerek mesafe ve zaman ekonomisi bakımından ve gerekse konforlu, kesintisiz, güvenli bir geçiş imkanı sağlayacak bu projeyi, söz verdiği sürede tamamlayıp şehrimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve yaparsa Ak Parti yapar şiarıyla, takibini gerçekleştiren tüm Ak Parti teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza şükranlarımızı arz ederiz” dedi.