Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e görevinde başarılar dileyen Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Başkan Akdemir ile fikir alışverişinde bulundu. Tüm Zonguldak halkının ve belediye personelinin mübarek Berat Kandilini de kutlayan Kar, ziyarette yaptığı konuşmasında son zamanlarda ülke gündeminde yaşanan olaylara dikkat çekti.

Kar; “Öncelikle, Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı, şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten acı bir olaydı. İnşallah bir daha böyle bir durum söz konusu olmaz. Ondan sonra sel felaketi oldu. Zonguldak’ımız bu durumdan etkilendi. Ve ardından Doğu’daki olaylar yaşandı, gündem hızla değişmeye başladı. Her gündem, bir önceki gündemi gölgede bırakacak şekilde değişiyor. Sıkıntılar ile karşı karşıyayız. İnşallah, bu sıkıntıları yakın zamanda alt ederiz. Dünya genelinde Müslüman ülkelerde acı, gözyaşı ve kan hüküm sürüyor. Bu, bir nebze bizim dışımızda şuan. Ancak, gelişen olaylar bu acının içine bizi de çekecek gibi. Onun için, yönetici ve yönetime talip olan insanların, birbirleri ile kavga etmeden belli seviyelerde hep doğru olanı yapmaları ve yanlışları engellemeleri gerekmektedir. Bizler, barış ve anlayış içerisinde siyasi yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu arada mübarek Berat kandilinizi kutluyorum. Sizinle ve belediyemizle olan ilişkilerimizi sıcak tutmaya çalışıyoruz. Hem gündemle alakalı, hem de şehrimizle alakalı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çalışmalarınız da başarılar diliyoruz. Göreviniz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ise “Öncelikle tüm İslam Âleminin ve Zonguldaklıların kandilini en içten dileklerimle kutluyorum. İnşallah sağlıklı, huzurlu ve barış dolu günler yaşarız. Son zamanlarda yaşanan olaylar, ülkemiz adına üzüntü verici durumlardır. Çağdaşlık, sadece teknoloji anlamında değil, düşünce bazında da olmalıdır. Herkesin birbirine sevgi ve saygı ile bakabilecek bir ortam yakalaması gerekirken, maalesef insanlar birbirine düşüyor. Böyle olsun istemiyoruz. Gelişen durumlar içerisinde demokrasi anlayışı, hukuk anlayışı, insana sevgi anlayışı biraz daha üst düzeyde olsun istiyoruz. Herkesin görüşü birbiri ile aynı olacak diye bir kural yok, olamazda zaten. Bu nedenle herkes birbirine saygılı olmak zorundadır. Ülkemiz maalesef acı olaylar yaşadı. Bundan sonra hiçbir şekilde bir daha bu olayların yaşanmamasını istiyoruz” diye konuştu.