Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, dün gazetecilere yaptığı açıklamada Zonguldak’a bir kok fabrikasının kurulacağını müjde olarak duyurdu. Zonguldak kömürü koklaşabilir özelliği nedeniyle ekonomik değer arzediyor.

Halkın Sesi'nin yaptığı araştırmaya göre kok fabrikası projesi şimdilik fikir aşamasında. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından verilen talimatla başlayan fizibilite çalışmaları kapsamında TTK Karadon İşletmesinde kurulması düşünülen kok fabrikası kurum tarafından işletilecek. Enerji Bakanı, Bakan Yardımcısı ve TTK Genel Müdürü arasında yapılan görüşmenin ardından TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, konuya hakim maden mühendisleri ve eski TTK genel müdürleriyle görüşüp kok fabrikası kurulduğunda ekonomik olup olmayacağını araştırıyor. Yani proje aşamasında olan kok fabrikasının yakında kurulacağı yönündeki açıklama gerçeği yasıtmıyor.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil  ne demişti:

"Yakın zamanda bir kok fabrikasının açılacağı hayata geçirileceği birinci ağızdan ben size söyleyebilirim. Çok hızlı bir şekilde olacağı söylendi. Özellikle bu Türkiye Taşkömürü Kurumu için önemli bir gelişme” dedi.