Vali Kaban’dan Bylock’çu özel kalem müdürü ile ilgili açıklamada bulundu. Kaban;

“Sağ kolum Mehmet Alas”

Üzülmez Bölgesinde yapılması düşünülen ‘Üzülmez Kültür Vadisi Projesi’ ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Ali Kaban, Halkın Sesi Muhabiri Aycan Karadağ’ın, Bylock kullandığı için FETÖ davası kapsamında ihraç edilen özel kalem müdürü Ahmet Hakan Gencer’le ilgili sorusunu cevapladı.  Kaban, “Bu konu ile alakalı ne dememi istiyorsunuz. Bir iddia varsa incelenir, araştırılır ve sunulur. Biz de bunu bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızın takdiridir. Şunu da belirtmek istiyorum habere habere ‘Valilin Sağ kolu’ olarak söyleniyor ama şu an solumda dursa da sağ kolum Mehmet Alas'tır. Ahmet Hakan hiçbir zaman burada çalışmadı. Abartmayalım yani. Burada 1991 yılından beri çalışan Kalem Müdürü bellidir. Bunu ben size öğretmeyeyim. Ben 3 buçuk yıldır buradayım.  O yüzden sağ kolumuz bellidir” dedi.

“TURİZMİ COŞTURACAKTIR”

Zonguldak Valiliğinde, ‘Üzülmez Kültür Vadi Projesi’   toplantısı gerçekleştirildi. Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya BAKKA Birim Başkanı Mehmet Ali Çetinkaya, BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı heykeltıraş Ali Aşkar, İl Özel İdaresi Uzmanı Ali Doğu ve Valilik kanalıyla Üzülmez Vadi Projesinde danışman olarak görevlendirilen Ekrem Murat Zaman katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ali Kaban, turizmi geliştirmek için sanatı mutlaka kullanmaları gerektiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz ay içerisinde Üzülmez Vadisi Projesi’nin ilk toplantısını yapmıştık. Nasıl ki Zonguldak’ın 20’nci yüzyılda kömür ile ve kömürün getirdiği avantajlarla karşılamışsa 21’inci yüzyıllın değerleri kültür ve sanatla karşılaması gerekiyor. Parlak geçmişiyle birlikte sanatı ve turizmi ile yaşatmayı amaçlıyoruz. Üzülmez Kültür Vadisi Projesi bu çalışmanın en büyük ayağını oluşturuyor. Diğer taraftan baktığımızda da AKM’yi de oraya taşıyacağız. Orada ciddi manada kültür merkezi çalışmamız olacak. Zonguldak’ta en önemli kültür birikimi olan kömürü üzerinden okuyacağız. Bizim bunu korumamız gerekiyor. Bunu turizmde avantaj sağlamak istiyorsak sanatla bunu desteklememiz gerekiyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu bir kentte sanatla yapılacak bir katkı, turizmi coşturacaktır” şeklinde konuştu.

“KATALOG ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Bugün bu toplantının asıl amacı bölgedeki sanatçıları destekleyen bir katalog çalışması yapacaklarını belirten Vali Kaban, “Karadeniz Kalkınama Ajansı üzerinden bir süredir yürüttüğümüz Zonguldak yemeklerini tescil ettirmek için ve yeniden sürdürülebilir bir şekilde lokanta ve restoranlarda servis yapılabilmesi için çalışmaların son aşamasına geldik. Bunları kitap halinde bolca dağıtmayı düşünüyoruz. Çünkü bu zenginliği göstermemiz gerekiyor. Bir dostumuz dedi ki, “Zonguldak’ta el yapımı üzerine hiçbir destek yok” Ben de bunun farkına vardım. Hâlbuki Zonguldak’ta birçok sanatçı varmış. Ben de yeni yeni öğrendim. Buradaki değerli dostlarımız Ekrem Murat Zaman, Ali Aşkar sayesinde öğreniyoruz. Maalesef kıyıda köşede kalmış, kendini ifade fırsatı verilmiş. Bu kadar derin endüstriyel mirası olan bir kentin sanatçılarının da güçlü olması gerekiyor. Biz bunu bir şekilde desteklememiz gerekiyor. Üzülmez Vadi Projesi’nin ilk adımını oluşturmak üzere bir katalog çalışması yapmamız gerektiğini düşündük. Bu anlamda sadece Zonguldak değil, Bartın ve Karabük’te bu kapsama girecek. Buradakilerde bizim sanatçımız. BAKKA’nın içine aldığı çalışma ile katalog çalışması yapacağız. Bu çalışmada sonra nasıl geçmişte bir çabayla Manolya Parkı’nın için alan bulup çalışma başlatmışsak, Zonguldak El Yapımı Çarsısı için bir yer bulacağız. Bu yer Tekel Park olabilir. Gerçi adı belli değil ama Tekel Park adı olabilir. Yani bizim sanatçılarımızı desteklememiz gerekiyor. Bu konuda Devrek’te ciddi bir çalışma var. Orada da Bastoncular Çarsısı’nda sanatçılarımıza yer vereceğiz. Baston yapımı zaten bir sanat ama diğer sanatları da koymalıyız. Benim gönlüm ister ki Ali Aşkar Beyinde orada bir yeri olsun. Orada satış yapsın. Tekrar yeni bir proje gündeme geldi. Dünyanın değişik yerlerinden heykeltıraşların katılacağı bölgemiz ile ilgili bir konun ele alınacağız 2 haftalık bir çalıştay ile olabilir. Üniversitemde hocamızın sergisini ziyaret ettik. Bunları Valilik Binasının alt tarafında açık hava sergisi yapmayı düşünüyoruz. Orayı Açık Hava Müzesi gibi oluşturmayı düşünüyoruz. Şu an Zonguldaklı sanatçılar katalogunu çalışmasını başlatıyoruz. Sanatsız kalırsak hayat damarlarımızdan en önemlisi kurumuş olacaktır. Bugüne kadar güzel çabalarıyla, Zonguldak’a verdikleri desteklerinden dolayı Ali Aşkar hocama, Ekrem Murat Zaman’a ve diğer tüm sanatçılarımıza teşekkürümü borç biliyorum” ifadelerine yer verdi.  

 “OTOPARKIMIZI BİZ KEYFİMİZDEN KAPATMADIK”

Valilik otoparkının kapatılması ile ilgilide bir açıklama yapan Kaban,  otoparkı keyfine kapatmadığını orada bir risk oluştuğunu dile getirdi. Kaban, “Otoparkımızı biz keyfimizden kapatmadık. Aslında çok ihtiyacımız vardı otoparka. Güvenlik açısından çok risk oluşturduğuna dair raporlar geldiği için, maliye bakanlığı da bir karşılığını bulduğu için orayı da kapatmak durumda kaldık. Bu bölgeler güvenlik çemberi içine alınacak. Aynı çalışma Adliye içinde geçerli. Adliye otoparkında da benzer sıkıntı var. Biliyorsunuz patlama, çatlamalar oluyor. Tedbir alınması gerekiyor. Bu kadar aracı o otoparkımız alıyordu. Biz kendi çalışanımızın aracını bile koyamıyoruz. Hemen valiliğin altı. Allah korusun bir patlama, bir şey olursa hiç kimseye bir şey ifade edemeyiz. Güvenlik çalışması. Burada da arkadaşlar merdiven sistematiğini incelediler. Belli bir sistematik üzerinden düzen kurulması gerektiğine dair rapor verilince çalışmalar başladı. O merdivenleri kapatıyorlar. O alanda bir boşluk oluşacak. Orada güzel bir açık hava sergisi gibi hoş bir şey ortaya çıkartalım diye konuştuk” şeklinde yorumladı.

“AHMET HAKAN HİÇBİR ZAMAN BURADA ÇALIŞMADI”

Bugün Üzülmez Bölgesinde yapılması düşünülen Kültür Vadisi ile iligli basın açıklaması yapan Vali Ali Kaban, Halkın Sesi Muhabiri Aycan Karadağ’ın, Bylock kullandığı için FETÖ davası kapsamında ihraç edilen özel kalem müdürü ile ilgili sorusunu cevapladı.  Kaban, “Bu konu ile alakalı ne dememi istiyorsunuz. Bir iddia varsa incelenir, araştırılır ve sunulur. Biz de bunu bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızın takdiridir. Şunu da belirtmek istiyorum habere habere  ‘Valilin Sağ kolu’ olarak söyleniyor ama şu an solumda dursa da sağ kolum Mehmet Alas'tır. Ahmet Hakan hiçbir zaman burada çalışmadı. Abartmayalım yani. Burada 1991 yılından beri çalışan Kalem Müdürü bellidir. Bunu ben size öğretmeyeyim. Ben 3 buçuk yıldır buradayım.  O yüzden sağ kolumuz bellidir” dedi.

Aycan KARADAĞ