Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gazetecilerle

birlikte pasta keserek kutladı

 

“ŞANTAJCI GAZETECİLERE PRİM VERMEM”

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, halen ilçede çalışmalarını sürdüren gazetecilerle birlikte kutladı. Gazetecilerle birlikte pasta kesen Kantarcı, burada yaptığı konuşmada, ülkenin son derece zor günler yaşadığını, bu anlamda da gazetecilere büyük görev düştüğünü söyledi. Kantarcı, yaptığı konuşmasında şantajcı gazetecilere prim vermeyeceğini vurgulayarak, “Zonguldak merkezde ismini vermeme gerek yok, şantajcı bir gazetecinin ekolü çok yaygın. Hepinizin huzurunda söylüyorum, şantajcı gazetecilerle bir araya gelmemi kimse beklemesin. O tiplere asla prim vermem. Sizden de rica ediyorum. Lütfen siz de onlardan uzak durun” dedi.

 

TEK ADAMIN İRADESİ, HER ŞEYE HÂKİM KILINMAK İSTENİYOR

Ülkede öteden beri demokratik hayatın eksikliklerle dolu olduğunu dile getiren Kantarcı, “Ancak bu kez durum çok farklı. Demokrasiler için parlamentonun hür, üniversitelerin hür, basınının hür olması lazımdır. Bunların olmadığı yerde demokrasi olmaz.  Ülkemizde bu üç özgürlükten de söz edemiyoruz. İktidara yakın olanlar dışında hiç kimse özgürce yazamıyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi de yok edildi. Zaten sorunlu olan demokrasimizde, yürütme yasamanın da görevini yapıyor, hükümet nasıl isterse parlamentoyu o şekilde çalıştırıyordu. Şimdi artık yargı da iktidarın eline geçti. Yapılmak istenen anayasa değişikliğiyle de hepsini kaldırıp, tek adamın iradesini, her şeye hakim kılmak istiyorlar. Bu çok vahim bir durum. Ülkemizin geleceği adına sizden istirham ediyorum, bu durumla mücadele ediniz” dedi.

 

ŞANTAJCI GAZETECİLERE PRİM VERMEM

Gazetecilerle karşılıklı olarak sohbet de de bulunan Başkan Kantarcı eleştirilere açık olduğunu söyleyerek, “Biz hizmet makamındayız. Elbette yaptıklarımız eleştirilecek. Ben de bunu istiyorum zaten. Eleştirilerden çok da yararlanıyorum. Kimseye kin gütmem. Hep diyalog ve konuşmadan yanayım. Ancak kimileri kasıtlı olarak haber yapıp, bile bile gerçekleri çarpıtıyor. Zonguldak merkezde ismini vermeme gerek yok, şantajcı bir gazetecinin ekolü çok yaygın. Hepinizin huzurunda söylüyorum, şantajcı gazetecilerle bir araya gelmemi kimse beklemesin. O tiplere asla prim vermem. Sizden de rica ediyorum. Lütfen siz de onlardan uzak durun. Çaycuma gerçekten her şeyin en güzelini yaşıyor, gazetecilik alanında da iyi örnekleri çoğaltalım” dedi. Gazetecilerin tek tek elini sıkarak bayramlarını kutlayan Kantarcı, herkese kapısının açık olduğunu söyleyerek, gazetecilerin, yanına diledikleri zaman gelebileceklerini dile getirdi.