CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal Kilimli Balıkçı Barınaklarının sudan sebeplerle yıkılmak istenmesine tepki göstererek, "Balıkçı arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız" dedi.

Sarıal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Kilimli beldesi liman mevkiinde yer alan balıkçı barınağının yıkılması 10 yıl sonra ilçenin yeniden gündemine oturmuş durumdadır. 

Balıkçı barınakları kıyı kenar çizgisi içinde olduğu, barakaların ruhsatsız olduğu ve
Karayolu çalışmaları yapıldığı gibi ipe sapa gelmez gerekçeler gösterilerek yıkılmak isteniyor.

BU GEREKÇELERİN TÜMÜ ÇÜRÜKTÜR

Balıkçı barakalarının yapıldığı alan başlangıçta kamuca tahsis edilmiştir. Barakalar tek tip olarak resmi merciler tarafından yapılmmıştır. Barakalar yarım ay şeklinde, Türkiye'nin kıyı şeridinde yapılan diğer barakalarla aynı disiplin ve düzen içinde yapılmıştır. Yine, barakaların ortasına Kilimli Belediyesi tarafından ve İl Sağlık Kurulu tarafından denetlenen, zaman içinde onarılan, peryodik olarak su numunesi alınan tatlı su çeşmesi yapılmıştır.  Öte yandan bakıldığında barakaların Karadeniz kıyı şeridinde yapılan birçok barınak ve barakalar gibi bir kamu yatırımı olarak yapıldığı çok net olarak ortaya çıkmaktadır..  

Bütün bunlar Balıkçı Barakalarının kaçak olmadığını, kamuca yer tahsisi yapıldığını, binaların da kamuca bir düzen ve disiplin içinde olduğunu, mevcut balıkçı barınakları ile uyumlu ve bağlı yapıldığını çok açık olarak kanıtlamaktadır. 

PES VALLAHİ

Durum böyle iken;  bunca yıldan sonra balıkçı barakalarını ve barakalar alanını kaçak, ruhsatsız gibi suçlarla anmak, yasa dışı ilan etmek devlet ciddiyetiyle asla bağdaşmamaktadır. Madem ki kaçaktı, madem ki ruhsatsızduı, bu gün ve bu güne kadar bu kaçak yapılaşmayı yapan, göz yuman tüm yerel ve mülki yöneticilere dava açılması gerekir.  

NELER YAPILMALI

a.Balıkçılar için uygun bir alan belirlenmelidir .
b.uygun barakalar yapılmalıdır.
c. Balıkçıların yılında doğacak olası zararları tespit edilmeli ve tazmin edilmelidir.

BALIKÇILARIN YANINDAYIZ 

Tek adamcı dikta düzenine karşı emeği ile denizin dibinden ekmeğini çıkarmaya çalışan balıkçıların yanındayız..

Denizden yeni çıkmış taze balık almak için Kilimli sahillerinde kayık bekleyen halkın yanındayız..

1994 yılında projesi çizilerek başlayan bu güne değin yasal olan balıkçı barajlarının bu gün kaçak ilan edilmesini,

Tam balık mevsimi öncesi, gıda kıtlığının ve gıda enflasyonunun ayyuka çıktığı bir dönemde deniz ürünlerinin halka arzını baltalayan kamu görevlilerini şiddetle kınıyoruz."