AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın partilerine geçmek isteyen belediye başkanları olduğuna yönelik açıklama yapması üzerine belediye başkanlarının şartları olduklarını söylemesi üzerine AKP’li vekiller suskunluklarını bozdu.

CHP’li Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın yanı sıra MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’nın, ‘şartlarımız yerine gelirse AKP’ye geçeriz’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ‘Artık şart koşma vakti onlarda değil bizde’ ifadelerine yer verdi.

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise herhangi bir durumun henüz kesinleşmediğini vurgulayarak, “Sadece Zonguldak değil tüm Türkiye’de AK Parti’ye geçmek isteyen arkadaşlar var” dedi.

HER GELENİ ALMIYORUZ

Partilerine her geçmek isteyeni kabul etmediklerini ve bununla ilgili teşkilatların ve Genel Merkezin istişarelerde bulunması sonrasında onay verilebileceğini söyleyen Ulupınar, “Partimize geçmek isteyen arkadaşlarla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Keşke 7 Haziran’dan önce geçmek isteselerdi. Keşke 1 Kasım’dan önce isteselerdi. Bugünde bunun kararını teşkilatlar verecek. 7 Haziran’dan önce gelselerdi şartları değerlendirilirdi. Şimdi şart koşma sırası bizde. Hizmet istiyorlarsa hizmet herkese yapılır onda ayrım yok. Keşke 7 Haziran veya 1 Kasım öncesinde isteselerdi. O zaman çok kıymetli olurlardı.  7 Haziran’da bir tablo, bir seçim sonucu oluştu. O zamanki sonuçtan birileri üzüntü duydu birileri de davul zurna çaldı, sevinç duydu. Keşke bir kasımda geçmek isteselerdi. Şarta gelince şimdi şart koşma sırası onlarda değil bizde. Kaldı ki bunun kararını teşkilatlar verecek, Genel Merkezimiz karar verecek. Her geleni almıyoruz, birçoğunu süzgeçten geçirip alıyoruz. Gelmek isteyen arkadaşlarımız müracaatlarını yaparlar. Fakat yine söylüyorum şart koşma sırası bizde, onlarda değil” dedi.

KENDİSİNE ZAMANINDA ‘GİTME’ DEDİM

AKP’den MHP’ye geçen ve şimdi yine AKP’ye geçeceği iddia edilen MHP’li Karaman Belediye Başkanı Belediye Mustafa Kalaycı’ya zamanında gitmemesi gerektiğini de söyleyen Ulupınar, “AK Parti aday olmama durumu olduğunda benimle istişare etmişti. Kendisi AK Parti’den aday olamama durumunda başka partiye gideceğini söylemişti. Bende kendisine bu işlerin garantisinin olmayacağını söylemiştim. Genel merkez karar verir. Siyasette değişmeyen tek şey değişimdir. Bu makamlar gelip geçicidir. Kendisine gitme dedik. MHP’ye gitme durumu olduğunu söyledi ben üstüne basa basa gitme dedim. AK Parti 70 yıl iktidarda, gelişmiş ülkelerde örneği var dedim. MHP’nin ve CHP’nin belediye başkanlarına saygım sonsuz sonuçta halk seçmiş. İtirazım yok, hizmetlerinde de destek istedikleri takdirde yardımcı oluruz. Ama kendisine o zaman gitme dedik. Gerekirse bir dönem bu işi yapma ara vermiş ol dedim. O zaman kendisi beni dinlemedi ve MHP’ye gitti. Şimdi tekrar geçmek istiyor mu istemiyor mu ben bilmiyorum. Ama onun kararını teşkilat ve halk verir. Halka gider sorar, ben şu partiden aday oldum beni seçtiniz ama siz ne diyorsunuz diye sorar halkta onay verirse gelir müracaatını yapar” ifadelerine yer verdi.

DEĞERLENDİRME SONRA YAPILACAK

Partilerine geçmek isteyen Belediye Başkanları ile ilgili olarak değerlendirmenin daha sonra teşikilatlar tarafından yapılacağını ifade eden AKP’li Hüseyin Özbakır ise, “Biz açıklama yaptık ama isim vermedik. Şuan parti değişimleriyle ilgili herhangi bir durum kesinleşmedi. Geçmek isteyen arkadaşlarla ilgili değerlendirmeler sonra yapılacaktır. Sadece Zonguldak’ta değil Türkiye genelinde AK Parti’ye geçmek isteyen arkadaşlar var” dedi.(Umut ERSES)