Şehit Saraçlı’yı binler uğurlandı

Şırnak’ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan üç yıllık uzman çavuş 25 yaşındaki Burak Saraçlı, memleketi Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde gözyaşları arasında uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde Şırnak’ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan uzman çavuş Burak Saraçlı’nın Gökçebey ilçesindeki baba ocağı acı haberle yıkıldı.

Şehidin naaşı dün gece saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı ile Zonguldak Havalimanı’na getirildi. Şehidin naaşı Gökçebey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 25 yaşındaki şehidin naaşı öğlen saatlerinde ilçe hastanesinin morgundan alınarak Çarşı içi Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi.

Şehidin evinin önünde helallik alındı. Bu sırada anne Fatma, ağabey Fatih ve baba Kamil Saraçlı ayakta durmakta güçlük çekti. Anne Fatma Saraçlı, 2 ay sonra oğlunun izne geleceğini söyleyerek gözyaşı döktü. Şehidin evinin önünde yapılan duaların ardından ilçe merkezindeki alanda öğlen namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Düzenlenen cenaze törenine, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tuğgeneral Cüneyt Akyol, Karadeniz Ereğli Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin il-ilçe başkanları ve askerler- polisler ve binlerce vatandaş katıldı.

 “NİŞANLI TUTAMAYIZ DEDİLER”

İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazında vatandaşlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atarak teröre tepki gösterdi. Şehit Burak Saraçlı’nın 56 yaşındaki amcası Selami Saraçlı, gazetecilere yaptığı açıklamada yeğeni için 3 yıl önce kız istemeye gittiklerini anlattı. Selami Saraçlı, “Ailesiyle birlikte kız istemeye gidiyorlar fakat uzman çavuş olduğu için 3 seneden önce evlenemeyeceklerini söylediler. Gelinin ailesi de 3 sene boyunca biz kızı nişanlı tutamayız dedikleri için ayrılmak zorunda kaldılar. O sebepten dolayı nişan yapamadık. Yani o zaman kızı Burak’a verselerdi 3 ay içinde düğünü olacaktı. Zaten ondan sonra da görev yerine gitti” dedi.

“ŞEHİT OLURSAM TABUTUMU EVİME GÖTÜRÜN” VASİYETİ

Şehit Saraçlı’nın geçtiğimiz yıl 100 bin liraya ev satın aldığını anlatan amcası Selami Saraçlı, “Çift daireye karşılık kendisine geçtiğimiz yıl daire almıştı. O eve yaklaşık 100 bin TL vermişti. Evlendikten sonra da o eve oturacaktı. Bize vasiyette bulunmuştu. ’Eğer ki ölürsem veya şehit olursam beni evime sokmadan gömmeyin’ demişti. Bugün de birazdan kendi evine getireceğiz. Vasiyetini yerine getireceğiz” dedi.

“HAYALLERİYLE GİTTİ”

Şehit yeğeninin çevresine sıklıkla yardım ettiğini anlatan amcası, “Burak bu zamana kadar çevresine hep hizmet için yardımlaşmak için yaşayan birisiydi. Yeğenim Burak hayalleriyle gitti” şeklinde konuştu.

Şehit düşen uzman çavuş Burak Saraçlı’nın naaşı, meydandaki alana getirildi. Burada annesi, kardeşi, babası tabut başında gözyaşı döktü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine katılan vatandaşlar şehidin ardından gözyaşı döktü.

“GÜLEREK ŞEHADETE KOŞTU”

Şehit Saraçlı’nın arkadaşı Eray Çufalı’nın ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar yürekleri burktu. Burak Saraçlı’nın gülerek şehadete koştuğunu anlatan Çufalı, şöyle dedi:

“Diyorlar ya; korkar mısın ölmekten? İnsan hiç korkar mı, yalan bir ömrün ardından, tadacağı tek gerçekten. Benim kardeşim de korkmadı. ‘Ben şehit olacağım’ dedi. ‘Böyle deme ben gideyim sen dur’ dedim. ‘Sen evlisin bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam’ dedi. ‘Ben senin ailenin yüzüne nasıl bakacağım’ dedim. Gülümsedi ‘her şey Allah’tan’ dedi. Bir de vasiyet etti. ’Ben şehit olunca beni köye yeni aldığım evime çıkarmadan gömmesinler’ dedi. ‘O niye’ dedim. ‘Aldım ama oturamadım’ dedi. Helalleştik gitti. Ve dediği gibi gülerek şehadete koştu. Ben onun gözlerinde en ufak bir korku görmedim. O vatanı için son görevini tamamladı. Biz göreve devam. Üzüldüğüm tek şey kardeşimin törenine katılamamak. Yolun açık mekanın cennet olsun. Kanın yerde kalmayacak. Allah’ım sen benden razı olmadan toprak bedenimi sarmasın.”

YENİ ALDIĞI EVİN YAKININA DEFNEDİLDİ

Şehidin cenazesi önce satın aldığı eve götürüldü. Vasiyeti yerine getirilen şehidin naaşı bir süre evde bekletildikten sonra evin yakınındaki mezarlığa defnedildi. BARIŞ DOĞAN – UMUT ERSES