MFA Maske Fabrikası ortağı, AKP belediye meclis üyesi Murat Uzun, bugün MFA'da düzenlediği basın toplantısında Kızılay'da yaşanan kongre sürecinde Serap Elibol'un adını Kızılay Genel Başkanına kendisinin önerdiğini, ancak eski Kızılay Müdürü olan Başkan Selim Alan'ın önerdiği Doktor Fatih Akça'nın başkan yapılmamasına kızmakta haklı olduğunu söyledi. 

Kızılay'da hafta sonu yapılacak kongreye tek listeyle gidilmesi gerektiğinın altını  çizen   Uzun, açıklamasında Selim Alan ile aralarında kavga olmadığına vurgu yaptı. 

İşte basın toplantısından öne çıkan notlar: 

"Kızılay Genel Başkanıyla olan hukukumdan ötürü  beni aradı isim istedi. Ben de Serap Elibol hanımın ismini verdim.Genel merkeze yeni yönetimdekilerin profili olarak tavsiyelerim oldu. Söylenildiği gibi AK Parti kurumsal olarak zerre kadar bu işin içinde değil. Aydın Ergenç'in ismini in Kızılay genel merkezine referans olan benim. Aydın beyin istifasından sonra genel merkezi arayıp herhangi bir hırsızlık olup olmadığını sordum. Bana kesinlikle hırsızlık yok dediler. Aydın başkan pandemide gerçekten çok çalıştı. Kitaplarla ilgili benim bir bilgim yok. Ben bizim dönemimizde ödenmeyen kiralarla ilgili işlem başlattık. Selim Başkana Serap Elibol'un başkan olacağını söylediğimde Kızılay genel merkezine kızgın olduğunu söyledi. Çünkü Doktor Fatih Akça'yı genel merkeze öneren Selim Alan'dı. Ben böyle bir konu yüzünden Selim Alan'la karşı karşıya gelmem. Ben Selim Başkana yeni bir lakap taktım. Bunu yüzüne söylediğim için burada da söylüyorum. Ona Deli Tay diyorum. İnanılmaz bir enerjisi var ama maalesef polemiklere uğraşıyor.
 Fikrimi söylerim ama polemiklere girmem. Olmazsa gereğini yaparım. Çünkü Murat Uzun ile Selim Alan arasındaki kavga sıradan bir kavga olmaz. Selim Alan kızmakta haklı. Yıllarca Kızılay müdürlüğü yapmış biri. Kırgınlığını bana söyledi. Ben de kendisine hak verdim. Ama aramızda yazıldığı gibi kavga, kılıç çekme gibi bir şey yok. 
 Gönlümden geçen tek listeyle seçime gidilsin isterim.  
Serap Hanımın ismini Selim Alan'a söylediğimde tanımadığını söyledi. Genel Merkezin atadığı başkan Serap Elibol görevini en iyi şekilde yaptı. Ama demokratik bir seçimde aday çıkmasın diyebilir miyiz? Basında yazıldığı gibi siyasi bir çatışma yok. Bugün gelinen noktada sorumluluğum varsa üzgünüm. Bu işin için de adı geçen herkesin sorumluluğu var" dedi.