DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, yasaklarda insanların marketlerde adeta üst üste çıktığını virüsün daha kolay bu yöntemle bulaştığını ve bu yüzdende vaka sayısında artış kaydedildiğini söyledi.
Zonguldak’ta semt pazarı geleneğinin olduğunun altını çizen Fatih Keleş, Marketlerin son bir yılda yaptıkları fırsatçılığın haddi hesabının olmadığını söyledi. Marketlerin normal zamanda 10 TL’ye sattıkları ürünü yasaklı özellikle kendilerinin sadece açık olduğu günlerde fiyatları 15-20 TL’ye çektiklerini söyledi. Mübarek Ramazan ayında 19 günlük yasak getiren iktidarın vatandaşa beş kuruş dahi faydası olmadığını bununla da yetinmeyip market zincirlerine vatandaşını soydurduğunu kaydetti. 


“SEMT PAZARLARI AÇIK TUTULMALI”


DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, her ilin bir Hıfzıssıhha Kurulu olduğunu merkezi hükümetinde İller bazında alınacak kararlara karşı çıkmadığına vurgu yaparak, “Emek kentinden emekli kentine Zonguldak dönmüştür. Çalışanından fazla emeklisi var. Emekliler torunlarını büyütüyor. Zonguldak’ın bir semt pazarı geleneği var. Marketçilerin soygununa dur deme adına bu pazarlar açık tutulabilir. Hem Pazarcı esnafın yüzü güldürülür hem de vatandaş ucuz alışveriş yapabilir. Kurul Başkanı Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’dan halkımız adına talep ediyoruz. Marketleri kapatın semt pazarlarını açık tutun. İnsanlar hem üst üste alışveriş yapmamış olur hem de düşük fiyatlardan erzakını almış olur. Bu kapatmaların psikolojik yanlarını da yaşayacağız. İntihar vakalarından aile içi şiddetine kadar. Bunların temeli yoksulluk, alım gücünün sıfır olması. 100 TL ile insanımızın emeklimizin durumu düzeltilmez” diye konuştu.