Zonguldak Fen Lisesi eski müdür yardımcısı Ferize Yurdakul sadece sınav kazanarak Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni olan kişiler arasından okul müdürü ataması yapılabilen Bilim ve Sanat Merkezine, Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni olmamasına rağmen okul müdürü olarak atandı. Ferize Yurdakul’un 2020 yılında yapılan Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmen seçimi sınavında başarısız olduğu halde 2021 yılında öğretmen seçilemediği okula usulsüz bir şekilde müdür olarak atandığı öğrenildi.

18.04.2019 tarihli MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Personel Genel Müdürlüğüne yazdığı yönetici görevlendirme resmi yazısında “ Bilim ve Sanat Merkezlerine yönetici olarak atanacaklarda Bilim ve Sanat merkezlerinde öğretmen olma zorunluluğu bulunmaktadır” hükmü olmasına rağmen yapılan atama Milli Eğitim camiasında tepkiyle karşılandı.

YÖNETİCİ ATAMA SÜRECİ NASIL İŞLETİLDİ?

Fen Lisesi eski müdür yardımcısı Ferize Yıtfakul eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme takvimi başlamadan 2021 Ağustos ayı içinde Fener Anadolu Lisesine Müdür olarak atandı. Yurdakul, Fener Anadolu Lisesinde Okul Müdürü olarak görev yaparken Bilim ve Sanat Merkezi Müdürünün görevden ayrılması sonucu boşalan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğüne müdür yardımcısı getirildi. Bilim ve Sanat Merkezine Müdür Yardımcısı ataması yapılması beklenirken görevlendirilmiş Okul Müdürü görevden alınarak yerine Ferize Yurdakul getirildi.

USULSÜZ ATAMA MAĞDUR ETTİ
Usulsüz atama birçok mağduriyeti de beraberinde getirdi. Yurdakul'un Milli Eğitim Bakanlığına yönetici görevlendirme takvimi başlamadan boş olan Fener Anadolu Lisesine Okul Müdürlüğüne atanması bu kadroyu tercih edecek Müdür adaylarının tercih yapmasını engellemiş oldu. Bilim ve Sanat Merkezine müdür yardımcısı olarak başvuracak kişiler bu sebeple başvuru yapamadılar. Böylece Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni olup müdür olma hakkı olan öğretmenlerin önünü de kapamış oldu. Bu usulsüz ve haksız atama sonucu Fener Anadolu Lisesine halen okul müdürü ataması yapılamadı. Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü atamasının yeni Milli Eğitim Müdürü Zeliha Aydoğan göreve başlamadan yapıldığı öğrenildi. Yeni Milli Eğitim Müdürü Zeliha Aydoğan’ın usulsüz atamayı iptal etmesi ve oluşan mağduriyetleri gidermesi bekleniyor.