Soğuksu’nun maskotu haline gelen Paşa isimli köpek, sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Hayvan Hakları savunucusu Seda Mercan, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi altında olan Paşa için destek beklediğini söyledi.

Haftalık 1.500 TL masrafı olan köpek için hayvan severlere seslenen Mercan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “En az 15 yaşında olan köpeğimiz hasta, bizlerde ona vefamızı göstermek zorundayız. Ben ona arkamı dönemem. Esnaflarımızdan tüm Zonguldaklı hayvan severlerden Paşa için destek bekliyorum. Durumu gerçekten çok zor. 1 haftalık masrafı bile 1.500 TL. Bunu ameliyatı var, ameliyat sonrası var. Desteksiz bizim altından kalkmamız mümkün değil. Elim ayağımı çekip arkamı da dönmek istemiyorum. Tüm Zonguldak halkından duyarlı olmasını bekliyorum.”

Paşa’nın tedavisini yapan Veteriner Önder Alkan da, ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, “Daha öncede köpeğimizin rahatsızlığı vardı ama tedavi edildi. Şimdi ki rahatsızlığının daha ileri boyutlarda olduğunu gördük. Yaptığımız ultrason ve kan analizlerinde kalp yetmezliği olduğunu,  kalp yetmezliğine bağlı olarak vücutta ödem geliştiği ve dalağın normalden daha fazla büyüdüğünü tespit ettik. Köpeğimiz şuan solunum güçlüğü çekiyor. 1 haftadır bizler tedavisini yapıyoruz ama durumu çok iyi değil. Bizler elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haber: Ayşe İslamoğlu