Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İstasyon Mahallesinde belediyece yapılan 18 uygulaması mahalle sakinlerine bilgi verdi. Kantarcı “Amacımız sağlıklı bir kentleşme yaratmak” dedi. 

Çaycuma Belediyesi,İstasyon Mahallesi’nde, 48 hektar alanda,İmar Kanunun 18. maddesine göre uygulama yaptı. Geçen yıl yapılan imar planı revizyonuna göre, İstasyon Mahallesi’nde, yeni imar parselleri oluşturmak amacıyla yapılan uygulamayla ilgili, semttekibir kahvehanede, bilgilendirme toplantısı yapıldı. Belediye basın bürosundan verilen habere göre Toplantıya Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Dada da katıldı. Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği toplantıda, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Dada ile birlikte vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Kantarcı,kenti sağlıklı bir şekilde geliştirmeamacında olduklarını, yasaların kendine verdiği yetkiyi adaletli bir şekilde uygulayarak Çaycuma’da yeni yaşam alanları oluşturduklarını söyledi. 

GEÇMİŞTE ADALETSİZ UYGULAMALAR YAPILDI

Başkan Kantarcı konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “İmar Kanunu,belediyelere, imar alanı içinde yer alan arazilerde, hak sahiplerinin onayını aramdan, imar planına uygun parseller oluşturma hakkı veriyor. İmara açık arazilerde ancak bu işlemden sonra inşaat ve oturma ruhsatı verilebiliyor. Bu çalışmayla arazi içinden geçecek yollar, imar adası içindeki yeşil alanlar, parklar, okul alanları ve diğer kamu alanları için de yerler belirleniyor. Yasa, tüm bunları yapsın diye belediyelere yüzde otuz beş oranında düzenleme ortaklık payı hakkı tanıyor. Geçmişte bu uygulama son derece adaletsiz bir şekilde yapıldı. Doğal olarak da ortaya pek çok sorun çıktı ve itirazlara neden oldu. Bu nedenle de pek çok yerde şehirleşme aksadı. Biz çağdaş bir kenti hep birlikte inşa etmek için uğraşıyoruz. Bu amaçla İstasyon Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Sorunları dinledik. Uygulamanın gerekçelerini anlattık. Ortaya çıkan kimi küçük pürüzler giderilmesi için de notlarımızı aldık. Çaycuma yeni bir gelişim alanına daha sahip oluyor. Başta bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Çaycuma’ya hayırlı olsun” dedi.