Zonguldak Belediyesi ve Bem-Bir-Sen arasında sosyal denge sözleşmesi protokol üyelerinin katılımıyla imzalandı.

Zonguldak Belediyesinde imzalanan sözleşmeye, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, Bem-Bir-Sen İl Başkanı Satılmış Öztürk, Bem-Bir-Sen İl başkan Yardımcısı Şenol Ayçiçek, işyeri temsilcileri ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar katıldılar. 

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı, çalışanların en yüksek memur maaşını alacağını ifade ederek şunları söyledi; "Bugün Zonguldak Belediyemizde 4688 kabul gereği sendikalarımızla buradaki çalışanlarımızı memurlarımızı refah seviyesini arttırmak, motive etmek ve aynı zamanda çalışan arkadaşlarımızın da performansları yükselterek katkı sunacağı sosyal denge sözleşmesi yapacağız. Bu anlamda katkı sunan başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Meclis üyelerimize, Memur-Sen İl Başkanımıza ve  yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve İl başkanlarımıza teşekkür ederiz. Yasada ve toplu sözleşme de belirttiği şeklinde en yüksek devlet memurunu maaşını vereceğiz." 

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ise çalışanların tatmin olacağı bir sözleşme olacağını ifade ederek şu sözlere değindi; "Kıymetli başkanlarımız teşekkür ederiz. Bugün imza altına alacağımız sözleşmede bizleri yalnız bırakmadılar. Başkanımızın dediği gibi belediye bünyemizde beraber mesai yaptığımız memur arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışması, maddi anlamda daha tatmin olmaları için devletimizin de ön gördüğü rakamlar üzerinde bir  sözleşme imzalayacağız. Zonguldak'ımıza, belediyemizde çalışan memur arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

ŞEBNEM SAKA