CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TTK’nın özelleştirilmesiyle ilgili hiçbir bakan veya Başbakan’ın net bir açıklamada bulunmadığını ve milletvekillerinin samimi olmadığını belirtti
“ŞUAN HALKIN GAZINI ALIYORLAR”

Umut ERSES - CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, beraberinde  İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, İl Genel Meclis Sözcüsü Fikret Zaman ile birlikte gündeme dair uzun bir basın toplantısı gerçekleştirirken, TTK’nın son dönemde yaşadığı sorunlar hakkın bilgi verdi. 


TTK’nın özelleştirme kapsamına alınmasıyla ilgili olarak AKP Milletvekillerinin samimi olmadığını söyleyen Demirtaş, samimi olan milletvekili ve bakanların TTK’ya yılbaşına kadar en azından 5 bin işçi aldırabileceğini de söyleyerek, “Berat Albayrak dolaylı yönden TTK’nın özelleştirileceğini söylemişti. Bakanın bu açıklamasından sonra Karadon’a bir yazı gitmişti ve Özelleştirme idaresi düğmeye bastığının işaretini vermiştir. Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Hüseyin Özbakır ve enerji bürokratları TTK özelleştirilmeyecek diye kamu oyuna açıklamalarda bulundular. Ben bu açıklamalarını samimi bulmuyorum. Bu Zonguldaklının tepkisini azaltmak ve Zonguldaklının gazını almak adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüyorum. Biz başbakan veya Enerji Bakan Berat Albayrak’tan TTK özelleştirilmeyecek diye bir açıklama duymadık. Cumhuriyet tarihinin en düşük üretimi yapılmasına rağmen halen işçi alınacağına yönelik bir açıklama duymuyorum. AKP iktidarının Zonguldak’a karşı bir samimiyetsizliği var. AKP bu politikalarla TTK’yı adım adım kapatmaya getiriyor. Eğer TTK kapatılırsa Zonguldak biter. Bugüne kadar özelleştirmelerden herhangi bir hayır görmedik. Eğer AKP’liler samimiyseler 5 bin işçi giderler. Kaçak Saray’a milyarlarca TL harcıyorsunuz da TTK’ya ve Zonguldak’a gelince mi paranız yok. Biz burada AKP’nin çok açık ve net söylüyorum samimiyetsizliğini görüyoruz. Biz CHP olarak eğer iktidarda olsaydık Genel Başkanımızın vaadiydi ve 5 bin işçi sözümüz vardı ve gerçekleştireceğiz. Yine söz veriyorum CHP iktidarında en az 5 bin işçiyi TTK’ya alacağız. TTK’nın ve Zonguldak’ın ayağa kalkması ancak CHP iktidarında olur” dedi.

Konu Başlıklarıyla CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın açıklamaları;

Terör Olayları;

7 Haziran seçimlerden sonra Türkiye olağan üstü günler yaşadı yaşamaya devam ediyor. Türkiye Zor günlerden geçiyor. 15 Temmuz’da FETÖ tarafından bir darbe girişimi söz konusu. Bu cemaatle yanı sıra PKK, IŞID terörüyle uğraşılıyor. Her gün polislerimiz ve askerlerimiz şehit ediliyor. Daha geçen gün 24 saatte 22 şehit vardı. Türkiye maalesef yönetilemiyor. Türkiye büyük bir yönetin kriziyle karşı karşıya. 14 yıllık AKP iktidarının hem iç hem dış politikaların hataların faturasını Türk halkı çekiyor. Eğer daha büyük sorunlar yoksa sebebi vatandaşımızın sağduyusundan kaynaklanıyor. 2 hafta önce Genel Başkanımıza bir suikast girişiminde bulunuldu. Bu girişim sonucunda bir askerimiz şehit oldu 2 askerimiz yaralandı. Bunun sebebi ise CHP ve Genel Başkanımızın PKK terörü karşısında çok net duruşudur. Amasız fakatsız AKP iktidarı bizden terörün durdurulması adına her türlü desteğe hazırız. Yeter ki kan dursun şehitlerimiz olmasın huzura kavuşalım. Maalesef AKP bizim çağrılarımıza karşı hep sustu ve kulağını tıkadı. Terörün durdurulması için özellikle meclisi çalıştıralım ve ortak akılla çare bulalım dedim ama verdiğimiz araştırma önergeleri hep AKP tarafından reddedildi. Meclis teröre karşı rahmet okuma yerimidir? Meclis terörü durduramayacaksak biz neden varız? Milletvekilleri meclis neden var.  İki laflarından biri millet iradesidir. Türkiye çok önemli süreçten geçiyor ama OHAL nedeniyle bir çok uygulama meclisten kaçırılarak yapılıyor. Acaba AKP terörle ilgili konuları meclisten kaçırarak AKP acaba terörün bitmesini istemiyor mu?

15 Temmuz Darbe Girişimi;

Ülkemizdeki demokrasi tarihi açısından son derece önemli bir aşamadır. Bende darbe gecesi milletvekillerimizle birlikte meclisteydik ve sabaha kadar meclisteydik. Üzerimize bombalar atıldığında meclisi savunmak için her şeyi yaptık. Burada vatandaşlarımızın düşünmesi gereken en önemli konu Türkiye’yi 15 Temmuz akşamına sürükleyen konular nelerdir. Bu duruma nasıl gelindi, AKP hangi yanlışlar yaptı bunların doğru tespit edilmesi gerekiyor. Bunlar iyi tespit edilmezse başka 15 Temmuz’lar yaşanabilir. 15 Temmuz neden değil sonuçtur. AKP iktidarının demokrasinin ve parlamentonun hatta Cumhuriyetin değerlerini anlamadığını görüyoruz. Ülkeden bir cemaati tavsiye ederken başka cemaatlerin üzerinden başka bir yapı ortaya koymaktadırlar. Devlet yönetiminde liyakat ön plana alınmalıdır. O benim cemaatimden diyerek devletin içine koyar ve bürokraside yükseltirseniz başka bir 15 Temmuz yaşanabilir. AKP ne yazık ki başka felaketler adına adımlar atmaktadır. Ülkemizde bir kez daha böyle durumlar yaşanmaması için kuvvetler ayrılığını, parlementoyu, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamalıyız. Devlette liyakat bilgi ve beceriyi ön plana alıp yükselmeyi sağlamalıyız. Devletin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerekiyor.

FETÖ OPERAYONLARI;

15 Temmuz sonrasında öfkeyle kalkıldı ve devam ediyor. Elbette darbe girişimine fiilen katılanlar, askerler, polisler, vatandaşlar kim varsa, halka kurşun sıkanlar, darbe girişimi anlamında fiilen suç işleyen kim varsa hukuk içerisinde en ağır ceza verilmelidir. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak öyle gözaltılar, tutuklamalar, el koymalar oluyor ki sapla saman karıştırıyor. Maalesef cadı yapılıyor. Bu kamuoyunun karşısında görülüyor. Örneğin Atilla Taş tutuklandı. Sözcü gazetesi ve basına yapılan uygulamalar, öğrenciler, esnaflar, üniversite hocaları, hakim savcı ve avukatlar tutuklanıyor. Masumiyet karinesi göz önüne alınmıyor. Adeta bir sivil darbe yaşanıyor. Türkiye hızla diktatörlüğe doğru sürükleniyor. Ergenekon ve Balyoz davası sürecinde o çuvala ne bulsalar attılar. Sonra hatalarını anladılar. Şimdi FETÖ çuvalına ne bulurlarsa atıyorlar. Türkiye’de herkes adil yargılanma hakkına sahiptir ve adil yargılanmalıdır. Buda tarafsız ve bağımsız yargıyla olur. Bakıyoruz ki iktidarın ve Cumhurbaşkanının bu yaşananlardan yeterli dersi almalıdır. Adli yıl açılışı bile Kaçak Saray’da yapılmış olması yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını ağır bir şekilde zedelemiştir. Saraylarda yapılan bir yargı açılışı 2016 Türkiye’sine yakışmamaktadır. Türkiye Saraylardan yönetilen bir ülke olmayı Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetle bırakmıştır. Şuan bakıyoruz yine saraylardan yönetilen bir sürece giriyoruz. Bizim Türkiye’yi saraylardan yönetilen tek adam sürecinden ayırmamız gerekiyor.

TTK’NIN ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINMASI;

Berat Albayrak dolaylı yönden TTK’nın özelleştirileceğini söylemişti. Bakanın bu açıklamasından sonra Karadon’a bir yazı gitmişti ve Özelleştirme idaresi düğmeye bastığının işaretini vermiştir. Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Hüseyin Özbakır ve enerji bürokratları TTK özelleştirilmeyecek diye kamu oyuna açıklamalarda bulundular. Ben bu açıklamalarını samimi bulmuyorum. Bu Zonguldaklının tepkisini azaltmak ve Zonguldaklının gazını almak adına bu açıklamaları yaptıklarını düşünüyorum. Biz başbakan veya Enerji Bakan Berat Albayrak’tan TTK özelleştirilmeyecek diye bir açıklama duymadık. Cumhuriyet tarihinin en düşük üretimi yapılmasına rağmen halen işçi alınacağına yönelik bir açıklama duymuyorum. AKP iktidarının Zonguldak’a karşı bir samimiyetsizliği var. AKP bu politikalarla TTK’yı adım adım kapatmaya getiriyor. Eğer TTK kapatılırsa Zonguldak biter. Bugüne kadar özelleştirmelerden herhangi bir hayır görmedik. Eğer AKP’liler samimiyseler 5 bin işçi giderler. Kaçak Saray’a milyarlarca TL harcıyorsunuz da TTK’ya ve Zonguldak’a gelince mi paranız yok. Biz burada AKP’nin çok açık ve net söylüyorum samimiyetsizliğini görüyoruz. Biz CHP olarak eğer iktidarda olsaydık Genel Başkanımızın vaadiydi ve 5 bin işçi sözümüz vardı ve gerçekleştireceğiz. Yine söz veriyorum CHP iktidarında en az 5 bin işçiyi TTK’ya alacağız. TTK’nın ve Zonguldak’ın ayağa kalkması ancak CHP iktidarında olur.

Zonguldak Belediye Başkanına Yapılan Eşletiriler;

Bizim Belediye Başkanımız çalıyor. Dürüst namuslu bir insan . Yaptığı işleri anlatamıyor. B,iz gerekli tavsiyelerde bulunduk. Halka daha doğru bir şekilde anlatabilirse sorun çözülür diye düşünüyorum. İyi niyetli bir balkanımız var. Çalışkan ve elinden gelen tüm gayreti yapıyor. İletişim eksikliğinden kaynaklanan hataları var.

 





AYRITINLAR GELECEK…


Editör: TE Bilişim