CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun,

‘SÜLEYMAN CANER İŞİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜ’

Günlerdir Zonguldak kamuoyunu Kapuz Plajı kime kalacak? Konusu meşgul ediyordu. Son 2 gündür Vali Kaban’ın makamında buluşan Süleyman Caner ve Muharrem Akdemir sorunu çözmüş, plajın gelirlerinin Kömürspor’a kalacağı söylenmişti. Önceki gün CHP Genel Kurulu ise bu karara karşı çıkmış ret cevabı vermişti. Dün Vali Ali Kaban’ın makamında yaşanan gerginlik sonrasında Kömürspor Kulup Başkanı Süleyman Caner, ‘Kapuz Plajını istemiyoruz bu iş bitti’ demişti.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun bu konu hakkında ki yorumunu sosyal medya hesabında paylaştı. Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner’in dün yaşanan tartışmada tabiri caizse şov yaptığını söyleyen Uzun, ‘Günlerdir Zonguldak kamuoyunu meşgul eden sanki başka hiçbir derdimiz yokmuş gibi bilgi kirliliği yaratarak kaos haline getirilen Kapuz plajının gelirlerinin Kömürspor’a bırakılması ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına bir şeyler söylemek isterim. Öncelikle Milli Emlak açtığı davayı kazandı ve belediyeye plajı boşalt dedi .Belediyenin yeniden kiralama talebine ise ret cevabı verdi. Bunun üstüne Kömürspor başkanı sayın Süleyman Caner plajın işletmesinin kendilerine verilmesini talep etti . Sayın Vali iki başkanı buluşturup orta yol bulmaya çalıştı işletme belediyeye, gelirler Kömürspor’a şeklinde anlaşıldı . Ancak CHP belediye meclis grubu bu duruma haklı olarak karşı çıktı. Yasal olarak belediyenin plajı işletmesinin mümkün olmadığı işletirse doğacak yasal ve sosyal sıkıntıların vebalini kimsenin taşıyamayacağını orada belediyeye ait ne varsa yapılacak bir protokolle işletmenin komple Kömürspor’a bırakılmasını istediler .Ancak durum kamuoyuna belediye plajı vermekten vazgeçti şeklinde aktarıldı. Sayın Süleyman Caner bu durumu bilmesine rağmen tabiri caizse işi şova dönüştürdü. Bu şehirde doğup büyüyen, yaşayan herkesin gözbebeğidir Zonguldak Kömürspor .Hepimiz isteriz ki takımımız daha güçlü olsun ,daha büyüsün eski görkemli günlerine dönsün .Ama bunun plaj gelirleriyle olmayacağı gün gibi aşikarken bu vaveyla neden ?

‘YAZIKTIR, AYIPTIR, GÜNAHTIR’

 CHP’li Ebru Uzun, Süleyman Caner’in taraftarları galeyana getirdiğini, yaşanan bu kaosta asıl mağdurun Zonguldak halkı olduğunu söyledi. Kapuz Plajı’nın hala hizmete hazır hale gelmediğini söyleyen Uzun, ‘Sesinizi gerçekten çıkarmanız gerekenlere kedi yavrusu gibi sokulurken efeliği belediyeye ve CHP grubuna taslıyorsunuz ….Takıma gönül vermiş yaz kış demeden maçlarda desteğe giden taraftarı galeyana getiriyorsunuz …Yazıktır ,ayıptır ,günahtır .Zonguldak Kömürspor bu şehrin ortak değeridir kişiler ve siyaset üstüdür. Milletvekilimiz sayın Şerafettin Turpçu takımın kurtuluş formülünü bugün söylemiştir. Sesimizi ve sözümüzü gerçek ve kalıcı çözümlere birlikte yükseltmediğimiz ,siyasi rant ve rol kapma ,tribünlere oynama hastalığımızdan kurtulmadığımız sürece ne Zonguldak ,ne takımı kurtulur …..
Bu yaratılan gereksiz kaosta asıl mağdur Zonguldak halkı olmuştur. Yörenin tek mavi bayraklı plajı, halkın her kesiminden insanın sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar ailece vakit geçirebildiği ender yerlerden biri olan Kapuz Plajı şu ana kadar bakımı tamamlanmış hizmete hazır hale gelecekken hizmet verip vermeyeceği yada kimin işleteceği ,işletenin belediyenin standartlarını koruyup koruyamayacağı meçhul’ dedi.