DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanvekili Ramazan Vural, kısıtlama genelgesinin Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda uygulanmadığını iddia etti.

Vural, vakalar bu denli yükselmişken, maden işçilerinin yeraltına tıklım tıklım dolmuş kafeslerle birlikte iş başı yaptırıldığını belirtti.

Ayrıca kronik rahatsızlıkları olanların idari izinli sayılmadığını da ifade eden Vural, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı'nın aldığı ve açıkladığı kısıtlama kararlarıyla birlikte pandemi de yeni bir döneme giriş yaptık. Bu kısıtlamalar tüm ülkemizde olduğu gibi memurundan işçisine herkesi birçok yönde etkiledi. Haliyle Zonguldak’ta da kurumlar ve sektörler etkilendi ancak bir kurum hariç. Türkiye Taşkömürü Kurumu bu kısıtlamalardan kendine pay çıkartmadı.

Tarafımıza ulaşan bilgilerden yola çıkarak. Türkiye Taşkömürü Kurumumuzda insan sağlığının tehlikeye atıldığı belirtiliyor. Vakalar bu denli yükselmişken, maden işçileri yeraltına tıklım tıklım dolmuş kafeslerle birlikte iş başı yaptırılıyor.

Açıklanan kısıtlamalarda net bir şekilde belirtildiği gibi Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edilecek denilmesine rağmen herhangi bir şekilde esnek çalışma yöntemi uygulanmamaktadır. İnsanımızın sağlığı bir grup insanın keyfi kararlarını bekleyerek tehlikeye atılmaktadır.

Bir başka konu ise Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda kronik rahatsızlıkları olanların idari izinli sayılmadığı bildirilmektedir.

Yine açık ve net bir şekilde açıklanan kısıtlama genelgesinde İdari izin kapsamındaki personele (hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzerindeki personel, kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek denmesine rağmen, bu genelge TTK tarafından uygulanmamaktadır.

Buradan yetkililere çağrımızdır. En hızlı şekilde işçi ve emekçi kardeşlerimizin sağlığını riske atan bu keyfi durumdan vazgeçerek tedbirleri artırınız.

Biz DEVA Partisi olarak bu meselenin takipçisi olacak ve işçilerimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz" dedi.