Zonguldak Belediye Meclis üyesi Murat Uzun, bugün düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Selim Alan'a yeni bir isim taktığını açıkladı.

Sadece meclis üyeleri ve Başkan Alan'ın bulunduğu WhatsApp grubu üzerinden yazdığı şiirle Alan'a gönderme yapan Uzun, Gökhan Çüteli ve Sinan Toprak'ın aynı yazışmada "Başkanımızın yanındayız" tepkisi üzerine "Selim Alan yarın olmayabilir" diyecek kadar cesur bir çıkış yapmıştı.

Bugünkü basın toplantısında 180 derece dönüş yaparak geri adım atan Murat Uzun, "Kızılay konusunda Selim Alan kızmakta haklı" diyerek Kızılay Genel Merkezine adını verdiği Serap Elibol ve yönetimini yarı yolda bıraktı.

Bununla da yetinmeyen Murat Uzun, "Selim Alan aşkı"nda bir tık daha ileri giderek, üniversite yıllarında sınıf arkadaşlarının taktığı "Tilki Selim" lakabıyla anılmaktan son derece rahatsız olan Selim Alan'a yeni bir lakap bulduğunu açıkladı.

Selim Alan'ın yüzüne "Deli Tay" dediğini ve bunu da basının önünde söylemekten çekinmediğini ifade eden Murat Uzun bu açıklamasıyla Alan'a yeni bir imaj çizmeye çalıştı.

Uzun'un okuyanlara "Çok düşündün mü?" dedirten "Deli Tay" benzetmesi Selim Alan'a yakınlığıyla bilinen gazetelerde ayrı bir haber olarak servise verildi.

Zonguldak kamuoyu şimdi, "Tilki Selim" lakabını içinde hayvan benzetmesi olduğu için  hakaret kabul eden Selim Alan'ın yine bir hayvan ismi olan "Deli Tay" lakabı için yapacağı yorumu merak ediyor ve soruyor:

"Tilki"den "Tay" olur mu?