BEÜ Türk Tıp Öğrencileri Birliğinde görev alan öğrenciler kanser ve kanser türleri hakkında halkı bilinçlendirmek için stant kurdu.

BEÜ Türk Tıp Öğrencileri Birliğinde görev alan öğrenciler kanser ve kanser türleri hakkında halkı bilinçlendirmek için Esas 67 Burada alış veriş ve yaşam merkezinde stant kurdu. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren BEÜ Türk Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları Barış Alt Komitesi Üyesi Pınar Arslan “Türk Tıp Öğrencileri Birliğinde görev alıyoruz. Ben insan hakları barış alt komitesindeyim. Bugün burada kanser türleri hakkında bilgi veriyoruz. Evimizde kullandığımız farkında olmadan temas ettiğimiz ve soluduğumuz kimyasalları tanıyoruz ve halkı bilinçlendiriyoruz. Stant bugün sabah açıldı. Bu akşam saat 22 itibariyle sona erecek. Gelen ziyaretçilere broşür dağıtarak bilgi veriyoruz şeklinde konuştu.

Kanser ve Kanser Türleri hakkında halkı bilinçlendirmek adına stant kurduklarını ifade eden Halk Sağlığı Komite Direktörü Esra Nur Kaya ise “Bugün burada kanser türleri hakkında bilgi veriyoruz. Belirtileri nelerdir bunlardan korunmak için neler yapmalıyız veya hangi sıklıkla muayene olmalıyız. Bu konuda bilgiler veriyoruz. Standımızda evimizde sıkça kullandığımız ürünler yer almakta biz ziyaretçilere bunlardan arınma yolları ya da bunların yerine kullanılabilecek alternatifleri konusunda bilgiler veriyoruz” dedi.