DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, yazılı bir açıklama yaparak TOKİ marifetiyle yapılan projelerin geciktiğine dikkat çekerek, "Kolayını bulmuşlar. TOKİ'nin yatırımlarına sahip çıkıyorlar. İyi iken onların kötü iken müteahhitlerin oluyor" dedi.

Lavuar Alanı ve Sahil Yolu'nda yaşanan gecikmelere de dikkat çeken Fatih Keleş, "Hala daha başlamak bilmeyen bir Lavuar Alanı Projesi var ortada proje yok. Sadece yüklenici firma var kimse ne olacağını bilmiyor. TOKİnin yaptığı her işe mevcut iktidar sahip çıktı. Yeni bir Zonguldak dediler, çarşaf çarşaf reklam yaptılar, bütün ilanları inşaat alanlarına astılar.
TOKİnin yaptığı hastane ne oldu? Bu hastane geçen sene bitecekti, hala daha hastane bitecek. Hastanenin inşaatını bitirecekler, kabulünü teslim edecekler ve daha sonra hastanenin içini yapacaklar. Sahil Projesi'nin bitiş tarihini 11 Şubat dediler. Ama 'Allahın takdiri' kar yağdı o inşaatın süresi biraz daha uzayacak o kesin.
Hala daha başlamak bilmeyen bir Lavuar Alanı Projesi var ortada proje yok. Sadece yüklenici firma var kimse ne olacağını bilmiyor. Ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek hiç kimse bir şey bilmiyor. En kolayını bulmuşlar TOKİ'nin yatırımlarına sahip çıkıyorlar. İyi iken onların kötü iken müteahhitlerin oluyor.
Aynı zihniyetle giderseniz cami İnşaatı Zonguldak‘ta pandemi sürecine rağmen ciddi bir şekilde hızlı gitti ve bitirdiniz. Bunu yaparken maliyet artışı vardı, diğer işleri yaparken maliyet artışı bahane edildi. 22 Ocak‘ta Kilimli sahil yolunu ve tünelleri açacaktınız. İşinize gelince 'yol 5 dakikaya düştü' diye dronelarla çektiniz. O zaman da aynı eleştiriyi yapmıştık şimdi de aynı eleştiri yapıyoruz. Halk için bir şey yapalım. Cumhurbaşkanı geliyor diye hizmet yapmaya kalkışırsak bize göre bir kıymeti yok. Siz bu hizmeti yapın sayın Cumhurbaşkanı yapılmış bir hizmeti gördüğü zaman zaten takdir eder"