Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Maden Mühendisleri odasında gerçekleştirilen kongre de iktidara çağrıda bulundu.

“Kentin bunca sorunu varken gündem saptırarak toplumu kutuplaştırmayın” diyen Topaloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Gerek pandemi, gerekse de ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte sizinle birlikte olmak dertleşmek çok çok önemli ve kıymetli.

Öncelikle bugün burada bize bu kongrenin yapılması için kapılarını açan solunu tahsis eden maden mühendisleri odası şube yönetimine teşekkür ediyoruz.

Bugünlerde bu mekânın Maden Mühendislerinin elinden almak için, iktidarın yerel yöneticilerinin yoğun çabasına tanık olmaktayız. Bizde Tüketici örgütü olarak 28 yıldır bu kentin sorunlarına değinen çözüm arayan bir kurum olarak görüşlerimizi açıkça ortaya koyacağız.

Alınınca kendilerinin bile ne yapacaklarının bilinmedikleri açıkça belli. Birileri yıkılacak birileri kıraathane olacak diye demeçler veriyor. Bu arkadaşlar şunu açıkça ifade edemiyorlar. Biz burayı ne olursa olsun maden mühendislerinden alacağız çünkü onlar bize muhalif diyemiyorlar.

Bu kentin iktidar sahiplerine açık çağrı yapıyoruz. Bu girişimden vaz geçin, buralarda yaptığınız birçok mekân var istiyorsanız onlardan birini bunun için kullanın.

Kentin bunca sorunu varken gündem saptırarak toplumu kutuplaştırmayın.

İşsizlik var, göç var, Hastane yok, Doktor yok, Yol Yok, Otopark Yok, Öğrencinin barınması sorunu var, Çevre kirliliği var. Var da var sizler bu sorunları çözeceğinize varsa yoksa odayı alacağız demek, akıl tutulmasıdır.

Gelelim biz Tüketicileri doğrudan ilgilendiren konulara,

ŞUNU AÇIKÇA BELİRTİYORUZ FİYATLAR UÇUYOR VATANDAŞ SÜRÜNÜYOR! Salgın döneminde özellikle zincir marketler vatandaşı soyup soğana çevirdi. Geliri azalan işsiz kalan Tüketiciler perişan oldu. Ülkeyi 20 Yıldır tek başına yönetimin bugün ah vah etmesini asla kabul etmiyoruz. Bu yaşananlardan sorumlusunuz.

İktidar sahipleri ‘tavşana kaç taziye tut' misali davranarak vatandaşın kazıklanmasına seyirci kalıyorlar. Siz serbest piyasa diyorsunuz. Ardından fahiş fiyat diyorsunuz. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

FAHİŞ FİYATI ÖNLEYECEK HİÇBİR YASA YOKTUR. Bu söylem tamamen Tüketicileri kandırmaya yönelik bir söylemdir.

Zincir marketler kendi aralarında gizli anlaşmalar yaparak yoksul ve dar gelirli Tüketicilerin sırtından karlarına kar katmaktalar.

Devlet, vatandaşını korumak için gerekli tedbirleri almalı vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Tüketim Kooperatifleri kurmalıdır.

Bizim anlamadığımız bir şey, zincir market ülkenin her noktasına binlerce mağaza açıyor. Bu kadar sermaye birikimini biz Tüketicilerin sırtından yapıyor.

Bu kadar vergi toplayan devlet vatandaşını korumak için kooperatif kuramıyor. Anlayan varsa bizlere de anlatsın.

Zincir Marketlere sesleniyoruz. Elinizi vatandaşın cebinden çekin.

Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz vatandaşın soyulmasına seyirci kalmayın.

Soygun sadece marketlerde değil her türlü mal ve hizmet alımında vatandaş soyuluyor. Devleti yönetenler seyir ediyor.

Biz Tüketici örgütleri bu duruma seyirci kalmayacağız. Tüketicilerin sağlıklı ve güvenli ürüne, gıdaya ulaşması için her türlü girişimde bulunacağız.

İlimiz de de Fiyatlar yüksek seyir ediyor. Tüketiciler sağlıklı ve dengeli beslenemiyor. Bu konuyu bizler sürekli gündemde tutmaktayız. tutmaya da devam edeceğiz.

Diğer yandan kentimizde Öğrenci yoğunluğu olmasına rağmen bu konuda kent yerel yöneticileri hiçbir tedbir almamakta. Öğrenciye müşteri gözü ile bakılmakta kiralar çok yüksek. Herkes öğrenciyi kazıklamak peşinde bu konularda gerekli tedbirler alınmalıdır. Öğrencilerin beslenme, barınma ve sosyal açıdan rahat olası sağlanmalıdır.

ÖĞRENCİLER MÜŞTERİ DEĞİL, AİLELERİ TARAFINDAN BİZE EMENET EDİLEN GENÇLERİMİZDİR.

Bu kongreyi salgın hastalık dönemi sürecinde yapıyoruz. Herkesin aşı olması ve kişisel tedbirlere uymasını bekliyoruz.

15, Şube genel kurulumuzun hepimize başarılar getirmesini, hastalıksız, soygunsuz herkesin sağlıklı beslendiği ve barındığı bir süreci birlikte hayata geçirmek dileğimizle, Yönetime  seçilen arkadaşlarımıza başarılar dileriz.”

ALİ TOPALOĞLU

ŞUBE YÖNETİM KURULU ADINA

Kongre sonucunda yönetime

Ali TOPALOĞLU

Şeyda KAYA

Osman BEKAROĞLU

Ateş TÜRELİ

Emin ÇAKMAK

Sinan KÜÇÜKKAYA

Hüsamettin AYVACI

Denetime

Bahaddin ARI

Ahmet ÖZTÜRK

Metin GENÇ