Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, referandum sonuçlarının açıklamasının ardından parti binasında açıklamalarda bulundu.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Türk milletinin evet oyu vererek kararını verdiğini söyleyerek, “Şu saatlerde Anayasa değişikliği için yapılan referandum oylaması sonuçlanmış gözüküyor. Türkiye’de de “Evet” oyları önde çıktı. Hep beraber başarılı olduk. Sayın Cumhur Başkanımız, Başbakanımız yaptıkları bu çalışmaların kazancını sağladılar. Ben öncelikle bu sonucun Zonguldak’ımıza Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. 2 aydır, hem teşkilatlarımızla hem de Milletvekillerimizle beraber  meydanlarda olduk. Gece gündüz çalıştık. Zonguldak’ta da yüzde 50’ye yakın bir oy aldık. Geçen bir 1 kasım da seçimlerde aldığımız oyları almış olduk. Şuan yurt dışından gelecek oyları bilmiyoruz. Ona göre durum ne hale gelir bilemiyorum. Toplamda 186 bin 1888 oy almış bulunuyoruz Zonguldak genelinde. İnşallah yurt dışından gelecek oyların dağılımıyla daha farklı bir oran çıkar diye düşünüyorum. Ama öncelikle Türkiye’de Türk Milleti kararı vermiştir. İstikrarı için, geleceği için  çocuğu için, ülkesi için milletimiz en doğru kararı vererek “Evet” çıkmıştır. Herkesinde bunda emeği vardır. Herkeste bu güzel sonuçtan memnun olsun. Kimse bundan sonra Türkiye’nin önünde duramaz. Hayırlısı ile Türkiye yarın yeni bir güne başlayacaktır. Sayın Başbakanımız Binalı Yıldırım, 21:00 veya 21:30 da açıklama yapacaktır. Bizde arkadaşlarımıza patimize çağırıyoruz. Hep beraber bu kutlamalara katılacağız ”dedi.

“Milletimiz en doğru kararı verdi”

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, milletin evet oyu vererek, en doğru kararı verdiğini ifade ederek, “Meclisten MHP ile birlikte geçirdiğimiz Anayasa taslığının bugün oylamada halkında onayından geçerdik. Yani yüzde 51 yüzde 49 oranında kabul edilmiş oldu. Bundan sonra Cumhur Başkanlığı rejimi sistemine geçiyoruz. Muhalefet ne derse desin ne düşünürse düşünsün artık bundan sonra hükümet sistemi değişmiştir. Bundan sonra istikrarlı hükümetler var. Ülkemiz daha hızlı yol alacak. Ben milletimizi kutluyorum. Milletimiz yine doğru kararı verdi. Hayır diyenlerde Evet diyenlerde bizim insanımızdır. Bundan sonra yolumuza kardeşçe devam edecek. Bu ülkenin önü açıldı. Koalisyon dönemi bitti. Bundan sonra koalisyon olmayacak. İstikrarlı hükümetle gülcü meclisle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM