Halkın Sesi'nin dünkü "Devletin okulu tarikat yuvası oldu" manşeti kamuoyunda geniş yankı bulurken olayla ilgili soruşturma açması beklenen Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, görevini yapmak yerine yalanlama yapmayı tercih etti. Nakşibendi tarikatının  Erenköy Cemaati tarafından kurulan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'na bağlı Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Zonguldak Şehit Prf. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu Lisesi(Eski Fatih Koleji) Tiyatro Salonunda pazar günü saat 13.00'de tiyatro gösterisi yapılmış içeride video ve fotoğraf çekilmesine izin verilmemişti. Tüm bu rezalet karşısında şehrin en yetkili mülki amiri Vali Mustafa Tutulmaz ise sessiz kalmayı tercih etti. 

ÇEVİR KAZI YANMASIN

Dün haberle ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, haberde bahsi geçen iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Şehit Prof Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan etkinlik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasemin Elif ALMERAL ve gönüllü öğrenci velilerimizce “Değerler Eğitimi” kapsamında komisyonumuzca incelenen, uygun görülen tiyatral etkinlik olarak gerçekleştirilmiştir. Haberde aktarıldığı şekliyle herhangi bir cemaatin tarikatın  okula girişine izin verilmemiştir. Velilerin fotoğraf çekimi istemediklerinden “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında kişilerin rızası olmadan kişisel veriler paylaşılamayacağı, aktarılamayacağı için fotoğraf çekimine izin verilmemiştir" dedi.

CEVAP VER MÜDÜR BEY!

Halkın Sesi, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde devletin okuluna tarikat uzantısı bir derneği "değerler eğitimi" adı altında sokan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'a soruyor: "Kovanda bal" tiyatrosu Nakşibendi tarikatının uzantısı Gülberenk Değerler Derneği tarafından düzenlendi. Haberin arkasında kapı gibi duran Halkın Sesi, etkinliği adı geçen derneğin düzenlediğine dair en önemli belge olan afiş ve davetiyeyi yayınladı. Gülberenk Derneğinin genel merkezinin internet sitesine girildiğinde tüm illerde aynı formatta davetiye ve afiş hazırlandığı görülecektir.
Davetiyede yazılan telefon numarası organizasyonu hazırladığı iddia edilen  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasemin Elif ALMERAL'a değil, kamuda hiç bir görevi olmayan başka bir kişiye aittir. Adı geçen öğretmen Karaman Amelebirliği Ortaokulu'nda görevlidir. Peki kendi okul ve öğrencileri dururken neden başka bir lisede ilkokul çağındaki çocuklara  eğitim vermiştir? Davetiyede telefon numarası olan kişi tarikat uzantası derneğin il yöneticisidir? Milli Eğitim Müdürlüğü bahsi geçen tiyatroyu hangi tarihli komisyonda incelemiştir? Böyle bir komisyon ve böyle bir resmi rapor var mı? 5 yaşında bir çocuğa eğitim verenler arasında uzman pedagog var mı? Canı isteyen dernek okullarda tiyatro adı altında eğitim verebilir mi? Etkinlik sırasında foto ve video çekimi yapmak isteyen velilerin bu girişimi dernek yönetimi  tarafından engellenmiştir. Hatta etkinliğin video çekimi incelendiğinde bir kaç kez çekim yapılmaması konusunda anons yapılmıştır. Peki dernek video ve fotoğraf çekimini engelleyerek kimden neyi sakladı?  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, siyasetçilerden korkusuna tarikatlara teslim olan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun hakkında idari bir soruşturma açmayı düşünüyor mu?