AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a yönelik muhalefet tarafından yapılan 'Kancı Selim, Yolcu Salim' ifadelerinin yanlış olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Alan'ın bütün gücüyle Zonguldak'a hizmet etmek için mücadele ettiğini söyleyen Başkan Tosun, yapılan eleştirilerin morallerini bozmadığı, Zonguldak'a zarar verdiğini yineledi.
Başkan Tosun yaptığı açıklamada: "Halk Otobüsleri için ihaleye girildi, bir firma aldı fakat işi yapamadı. İşi yapamayınca da Belediye Başkanı elinde ki yetkiye dayanarak ihaleyi fesih etti. Belediye Başkanımızın sorunun çözümü noktasında görüşmelere devam ediyor ve bir yere kadar geldi. Gönül isterdi ki böyle birşey olmasın ama oldu. Bu Belediye Başkanımızın tek başına bir sorunu değil. Burada ihaleyi alıp işi yerine getiremeyen bir şirket var. Vatandaşlarımızdan da şikayetler geliyor ama çokta sıkıntılı bir durum görünmüyor. İlimizde çok sayıda özel araç var ki çokta sıkıntı yaşanmıyor. Ama yine de bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor."
'BELEDİYE BAŞKANIMIZ GELDİĞİ GÜNDEN BERİ MÜCADELE EDİYOR'
Başkan Tosun yaptığı açıklamada: "Muhalefet adı üzerinde muhalefet yapacak ama 'Kancı Selim, Yolcu Selim' ifadeleri onlara yakışmıyor. Belediye Başkanımız geldiği günden beri mücadele ediyor. Haftanın 2-3 günü Bakanlıklara gidiyor. 'Kancı Selim, Yolcu Selim' ifadelerini seçim geldiği zaman göreceğiz! Biz işimize bakıyoruz, Belediye Başkanımızın yanındayız. Yapılan çalışmalarda geç kalınmış olabilir ve bizleri eleştirebilirler ama bu şekilde tabirler hoş olmuyor. 10 yıldır Belediyede onlar görev yaptı ve bu halk onların neler yaptığını gördü. 3 yıldır Belediye Başkanımız şehirde var gücüyle çalışıyor, birşeyler değişmeye başladı. Belediye Başkanımızın gayretleri, merkezi hükümetimizin gayretleri, Cumhurbaşkanımızın şehrimize verdiği destekle beraber çalışmalar bir bir hayata geçiyor. Biz bu çalışmaları şehrimizin insanları için yapıyoruz. Yapıcı eleştiriyi yapsınlar ama 'Kancı Selim, Yolcu Selim' ifadelerinin kimseye faydası yok. Moralimizi bozmaya çalışıyorlar ama moralimizde yerinde. Var gücümüzle çalışıyoruz."