Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anayasa Değişikliği Halkoylaması öncesi teşkilatlar ve Milletvekilleri ile uyum ve kararlılık içinde olduklarını belirterek. Halkoylaması birlik ve kararlılığını kimsenin bozamayacağını söyledi.

Tosun parti basın bürosundan yaptığı yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı ve Başbakanı her seçim ve halkoylamasında olduğu gibi 16 Nisan’da yapılacak Halkoylamasında da Zonguldak’a getirmek istediklerini dile getiren Zeki Tosun, Hayır cephesinin ve muhalefetin bundan neden rahatsız olduğunu ve korkuya kapıldıklarını anlayamadığını ifade etti. http://www.halkinsesi.com.tr/zonguldak/tosun-panik-degil-uyum-ve-kararlilik-var-h34581.html

Teşkilatlarımız ile Milletvekillerimiz arasında kavga olduğu görüntüsünü çizmeye çalışan ve bu konuda kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya gayret gösteren çevrelerin, halkımız ve teşkilatlarımız arasındaki EVET kararlılığını kırıp, birliğimizi ve ülkemiz için güç birliği oluşturmamızı engelleme gayretleri içinde olduklarını dile getiren Zeki Tosun; ‘’Cumhurbaşkanlığı sistemi Anayasa Değişikliği Halkoylaması öncesi Hayır cephesinin ülkemizde ve ilimizdeki panik havası içinde olduklarını bizler gibi tüm kamuoyu farkındadır.

Bizler Halkımıza Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anayasa Değişikliğinin, Ülkemize ve milletimize getireceği kazanımları anlatmak, yapılacak bu değişiklikle bugün içinde bulunduğumuz olumsuzlukların ortadan kaldırılıp, halkımızın refahı, ülkemizin birliği ve güçlü devlet yapısı ile hızlı kararlar alabilen, alınan kararları en kısa sürede uygulayıp, başta terör olmak üzere ekonomik ve siyasi çalkantıların ortadan kaldırılmasını sağlayacak, Yeni ve Güçlü Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerlemenin sağlam olarak atılacağını anlatacağız.

Yapılacak Anayasa Değişikliğinden korkan Hayır gurubu ne yazık ki getirilecek olan Cumhurbaşkanlığı sisteminden korktukları için, bu sistemle hükümet krizlerinin yaşanmasına, koalisyonlar döneminin sona ermesine, halkın kendi oyları ile hükümet kurmasına, devlet yönetimindeki iki başlılığın ortadan kalkmasına, yasama, yürütme ve yargı üçgenindeki kuvvetler ayrılığı ilkesinin Demokrasinin gerektiği gibi tam anlamıyla işleyecek olmasına mani olabilmek için alternatif görüş sunma yerine. Kavga ortamı yaratıp. İftiralar ve karalama. Hakaret içeren eylem ve söylemlerle halkımızın kafasını karıştırıp EVET kararlılığının önüne geçmeye çalışmaktadır.

İlimizde de ne yazık ki başta muhalefet olmak üzere bazı çevreler bu tutumlarını sürdürüp, Basın yoluyla bu kampanyalarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.

AK Parti olarak teşkilatlarımız ve Milletvekillerimiz arasında kavga ve panik varmış görüntüsü çizerek iftira kampanyalarına bir yenisini eklemek istemektedirler.

Şunun bir kez daha altını çizerek dile getiriyorum. AK Parti Zonguldak’ta  50 il yönetim kurulumuzun yanı sıra, 240 ilçe, 210 kadın kolları, 210 gençlik kolları yönetim kurulumuz, 13 belediye başkanımız, 70 belediye meclis üyemiz, 21 il genel meclis üyemiz ile birlikte, 2 bin 986 sandık kurulu asil ve yedek, 13 bin 400 sandık yönetim kurulu üyesi, 2 bin 986 sandık müşahidi, 545 mahalle başkan ve yönetim kurullarımız, 380 köy temsilcilerimiz olmak üzere toplam 20 bin 538 yöneticimizle….

Ayrıca, 3 Milletvekilimiz ile birlikte 26 bin kadın, 9 bin 700 genç olmak üzere toplam 71 bin 258 üyemizden oluşan ak partimize gönül vermiş, hepsi birer nefer olmuş, ak kadrolar ile 8 ilçe, 17 belde, 179 mahalle ve 380 köyümüzde bire bir saha ve ev çalışması gerçekleştiriyoruz.

Bizlerde ne bir panik, ne de bir korku vardır. Teşkilatlarımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte, kararlı ve uyumlu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Zonguldak’ımızın sorunlarının çözümünde. Hizmetlerin getirilmesinde ve yatırımların önündeki engellerin kaldırılmasında Milletvekillerimiz Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile birlikte hareket ediyoruz.

Bu tür yazı, haber ve söylemlerle bizim birliğimizi ve kararlılığımızı bozamayacaklardır. Buna izin vermeyeceğiz’’ diye konuştu.