Zonguldak Valisi Ali Kaban ve TSO Başkanı Metin Demir, Acılık – Kozlu ve Üzülmez Sanayi sitelerini kentin dışına taşımak için düğmeye bastı
TSO SANAYİ SİTELERİNİ TAŞIYACAK…
Zonguldak’ın kent merkezinde bulunan Acılık ve Üzülmez Sanayi Sitesi ile Kozlu ilçesinde bulunan Kozlu Sanayi Sitesi’nin kentin dışına almak için Vali Ali Kaban ve TSO Başkanı Metin Demir tarafından düğmeye basıldı. Dün sanayi sitesi başkanları ile birlikte TSO’da toplantı düzenleyerek yapılmak istenen proje hakkında bilgiler veren TSO Başkanı Demir, sanayi sitesi başkanlarından da düşüncelerini aldı. 
TTK’ya ait eski demir ambarlarının yanı sıra 69 Ambarları ve Gökgöl Tüneli çıkışındaki alan hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Acılık Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Yaman, kentin büyüyüp çarşının genişletilmesi için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade etti. Yaman yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacağını söyleyerek, “Geçtiğimiz gün Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin Demir ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantımızda Kozlu, Acılık ve Üzülmez Sanayi Sitesi başkanlarımız da vardı. Toplantıda bu sanayi sitelerini birleştirip kent dışına çıkartılmak istenildiği söylendi ve bu konuda bizim düşüncelerimiz soruldu. Biz Demir Ambarlarının bulunduğu alanın yanı sıra 67 ambarları ve Gökgöl Mağarası’ndan sonraki tünel çıkışında daha önce hastane yapılmak istenilen yer gündeme geldi. Yaklaşık 24 bin metre karelik bir alan. Bu konuda şuan bir netlik kazanmadı ama şuan TSO bu konuda bir araştırma yapıyor. Araştırma sonrasında bir toplantı daha yapılacak. Bu toplantı sadece bir ön görüşmeydi. Biz Acılık Sitesi esnafı olarak tam şehrin içindeyiz. Şehrin içinde olduğu için bizim yerimiz çok daha kıymetli bir durumda. Bu sebeple biz arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız görüşmede buraya bir AVM yapılırsa ve buradan da bize bir yer verilirse biz sanayimizden vazgeçeceğiz. Tabi ki şehrin büyümesi gerekiyor ve bu konuda bizde elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Genelev ve Acılık Sanayi sitesinin oradan kaldırılması kenti de büyütecektir. Kent ne kadar büyürse bizim için o kadar avantaj olur. O sebeple bizde bu taşınmadan yanayız” dedi..