TTK Kozlu Lavuarı'nda çalışan 34 işçinin kurumda aynı işi yapan işçilerle aynı maaşı almak için başlattıkları iş bırakma eylemi bugün de devam etti. 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir bugün Karbomet Madenciliğe giderek işçilerle görüştü.

Görüşme sonunda bir açıklama yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, firmada çalışanları ve  işveren temsilcisiyle görüştüklerini belirterek, " İşçi arkadaşların haklı talepleri var. İşverenin de kendini göre haklı noktalar var. GMİS olarak, burada suçlu aramaktan çok bu işlerin Türkiye Taşkömürü Kurumu eliyle yapılması gerektiğini izah etmeye çalıştık. Biliyorduk ki, taşeronla beraber yapılan işlerin sonu facia olacaktır. Soma’da yaşadığımız facia bunun en canlı ve en üzücü örneği olmuştur.
 Bugün, TTK Kozlu Müessesesi’nin lavuar tesislerinde yıkama işlemlerinde çalışan işçilerimiz bir takım taleplerinin yerine getirilmediği için haklı nedenlerle eylem yapmışlardır. Arkadaşlarımız  eylemlerinin ardından işverendeki daha önceki alacaklarını tahsil ettiler.

Arkadaşlarımız iş güvenliği malzemelerinin yetersiz kaldığından dolayı eylem yaptıklarını dile getiriyorlar. Ancak, ekonomik krizin hat safhada olduğu günümüz Türkiye’sinde asgari ücretle lavuar işçiliği yapılmasının doğru olmadığını ve ücretlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

GMİS olarak biz her zaman adaletten ve adaletin sağlanmasından yanayız. Ne işçi ezilsin, ne işveren ezilsin. Hem işveren kazansın, hem işçimiz kazansın istiyoruz. Bugüne kadar felsefemiz bu oldu, çabamız bu yönde oldu. İşverenin ve işçilerin sorunlarının masaya yatırılarak sorunun çözümünden yanayız." dedi.