Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, bu sabah elektrik ve doğal gaza gelen zamları esprili bir dille duyurarak, halkın yüzde 20 daha fakirlestiğini söyledi.
İşte o açıklamalar:

Evet bu sabah zam yağmuru ile uyandık, Elektrik ve doğalgaza bu sabah zamlar yapıldı bu zamlar biz tüketicilerin satın alma gücünü en az %20 azaltacak. Bu zamlar gerekçe gösterilerek her şeye  zam gelecek  Ekmeğe temel Tüketim mallarına zamlar fırtına gibi yağacak. 
BU DURUMU KABUL ETMİYORUZ.
ARTIK YETER ! 
YÖNETEMİYORSANIZ BIRAKIN O KOLTUKLARI !
VATANDAŞ ÇILDIRMA NOKTASINA GELDİ !
 Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir şey bu ülkede yaşanmadı. Her gün yeni fiyatlarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkede aç yok diyor. Bunula neyi kast ettiğini biz tüketiciler anlamadık. İnsanlar neredeyse kuru ekmeğe talim etmeye başladı. Nerede dengeli beslenme nerede çocukların sağlıklı beslenmesi . Biz bu söylemi kabul etmiyoruz. Her vatandaşın sağlıklı ve dengeli beslenme hakkı vardır. Bunu sağlamak Hükumetlerin görevidir.
Bugün iktidar sermaye ve doğrudan rantiyeye doğrudan teslim olmuştur. Onların aç gözlü sınırsız ihtiyaçlarını karşılamak için bizleri yoksulluğa açlığa mahkum etmiştir.
İktidarı ve Hükumeti bir kez daha uyarıyoruz ve artık yeter bir dakika durun diyoruz.
Bu zalimane zamları geri alın halkın sağlığı ile oynamayın diyoruz.