Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen  2022 Yılı ‘Türkiye Münazara ligi   İl  Finali”  Zonguldak Gençlik Merkezi Konferans salonunda   gerçekleştirildi.

Yarışmaya  İl Merkezi ve İlçelerden  2'şer kişiden oluşan 16 Lise, 9 Üniversite takımı katılım sağladı.

Yarışmada  Lise Kategorisinde

 1: Ezgi AYYILDIZ, Batın Mert ÖZKAN    

 2:Onur PAMUK,Sude Zeynep Şahin

 3: Beril EREN , Muhammet Şahin KESKİN  

Üniversite Kategorisinde

1:   Kübra ÜSTÜNYER, Emil MUSAYEV 

2: Muhammet Mustafa POLAT, Mahbub Ravle AKKUŞ

3: Mustafa BAYRAK, Yağız Berk DALKIRAN’dan dan oluşan takımlar ilk üç sırada yer aldılar.

Kategorilerinde ilk iki sırayı alan takımlar Sinop İlinde 9 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan Türkiye Münazara ligi bölge finalinde ilimizi temsil edecekler. 

Yarışmada jüri üyesi olarak Başöğretmen Atatürk ANADOLU Lisesi Edebiyat Öğretmenleri İsmail PAMUK ve Zeynep DURDU Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Gülsema DURMUŞ görev yaptı,

Yarışmada Jüri En iyi konuşmacı olarak Muhammet Şahin KESKİN’i seçti.                                                                                                   Dereceye giren Gençler Ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan YÜKSEL’ in elinden aldılar.

Hakan Yüksel yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sunduğu imkanlarla gençlerimizin Sportif, Sanatsal ve Kültürel alanda gelişimleri için çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve dereceye giren gençleri başarılarından ötürü kutladı.