‘Karaelmas Diyarı Dönüşümle Parlayacak’ sloganıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Alaborina Restoranda yapıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  AKP'nin 3 Zonguldak Milletvekili, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı,  Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Belediye Başkanları, TSO Başkanı Metin Demir, siyasi parti temsilcileri ve  STK’ların   katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Zonguldak’ın 50 yılını planlamak istediklerini söyledi.

Zonguldak'ta yıllardır çarpık kentleşmenin önüne geçilemediğini ifade eden Başkan Selim Alan, “Önümüzde bir stratejik planı olacak. Bizden sonraki nesillere yaşanılabilir, imarlı, planlı yeşil alanlar bırakmak istiyoruz. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye’nin Almanya’sı maalesef şuan göç veriyor. Bugün Zonguldak için tarihi bir gün" dedi.

Toplantıda protokol konuşmalarının yanı sıra Mimarlar Odası il temsilcisi Turan Demirtaş bir bilgilendirme konuşması yaptı.