Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: 
"ATOMU PARÇALAYABİLİRLER AMA TÜRKİYE'Yİ ASLA"
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Madenler,  üreten Türkiye ve Milli Hükumet" konulu konferans için geldiği Zonguldak'ta partililerle buluştu.  Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Camlı Köşk'te düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada,  Vatan Partisi iktidarında terörü kökünden bitireceklerini ifade eden Perinçek, "Atomu parçalayabilirler ama Türkiye'yi parcalayamazlar" dedi. 

Perinçek, konuşmasında şunları söyledi: "Siyasetin çözümü getireceksin. Kapıya dayanmış olan çözümü getireceksin. Türkiye’nin önündeki çözüm üretim ekonomisine geçmektir. Devletçilik, halkçılık, özel sektörle ve kamu sektörünün beraber çalıştığı durumda Zonguldak yeniden canlanacaktır. Zonguldak kömür işletmeleri tekrar bunlara yatırım yapılacaktır. Yeniden işçi, memur alınacaktır. Tekrar dalın altındaki kömürler çıkartılacaktır. Türkiye’nin yıllık 40 milyon ton kömür ihtiyacının bugün 37 milyon tonluk dışarıdan alıyoruz. Bir milyar 300 ton kömür dağın altında yatarken biz gemilerle dışarıdan kömür getiriyoruz. Buna son diyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Buna son siyaset zemininde dinleyecektir. Üretimden yana olanlar işçiler, Çiftçiler, esnaf üretim yapan sanayici bunlar bir olursa çözüme kavuşacaktır. Son veriyoruz diyecekler Bu borçlanma ekonominizi, üretim ekonomisine geçmeye karar verdik diyecekler.’’

''ÖZELLEŞTİRMELERİN SONUCUNU KAN VEREREK CAN VEREREK YAŞADIK''
 

Türkiye’de özelleştirmeyi de dikkat çeken Perinçek: ‘’özelleştirmeler neden yapılıyor seni işten atmak için. 1990 yıllarında Zonguldak’a geldiğimizde bir tek parti vardır. Vatan Partisi özelleştirmeye karşı çıkan. Özelleştirme işçinin maliyetini düşürmek için yapılıyor. İşgücünün maliyetini düşürmek için yapılıyor. İşçi Türkiye’nin sırtında kambur durur. Bu programı yapanlar 1900 doksanlı yıllarda işçi, köylü kambur ilan ettiler. İşçinin maliyetini azaltmak için kurumları özel değiştireceğiz dediler. Özelleştirmelerin sonucunu yaşadık. Daha çok iş kazaları, grizu patlamaları, cenazeler, cenazelerin arkasından kadınlar ağladı, çocuklar babam öldü diye bu dağların yokuşlarına koşa koşa babam öldü diye evine koştu. Özelleştirmelerin sonucunu kan vererek can vererek yaşadık. Bu dersler bu bilanço artık yeter.’’ dedi.


‘’TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ’’


Perinçek iktidara geldikleri takdirde PKK terörü ve FETÖ’yü bitireceklerini belirterek: ‘’Türkiye’yi bölmek isteyenlere hayat yoktur. Atomu parçalayabilirler Türkiye’yi parçalayamazlar. Açılım yaptılar gene olmadı, açılım silahla olur. Bunun çözümü silahla ve komşularımızla birleşmekle olacaktır.’’ İfadelerini kullandı.


‘’TÜRKİYE’DE ÜRETTİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY DIŞARIDAN ALMAYACAĞIZ’’


Türkiye’nin 2018 yılında önünde bulunan üretim ekonomisine de değinen Perinçek, ‘’Türkiye’de ürettiğimiz hiçbir şey dışarıdan almayacağız. Bu dağın altında kömürümüz varsa biz çıkartacağız. Kamu biz ekecekz. Yönümüzü peynirimizi sütümüzü hayvanlarımızın öğreteceğiz. Türkiye bundan 30 sene evvel kendi sırtını giydiren kendi buğdayıyla, sebzesiyle, meyvesi ile, sütüyle, yoğurduyla kendi karnını doyuran bir ülkedir. Bu konuda dünyada altı ülkeden bir tanesi Türkiye’dir.’’ şeklinde konuştu.