CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, dün gece yarısı yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu 

Fetö bahane edilerek haklı haksız, suçlu masum demeden bir çok kişinin ihraç edildiğini söyleyen Milletvekili Turpcu, basın danışmanlığından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gece yarısı geçen Anayasa Maddeleri, gece yarısı yapılan Varlık Fonuna aktarımlar, gece yarısı gerçekleşen KHK’larla ülkenin geleceği şekillendirilmeye çalışılıyor.

Dün gece, OHAL kapsamındaki 686 Sayılı KHK ile toplam 4 bin 464 kişi kamu görevinden daha işten çıkarıldı.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 893 kişi, Emniyet Teşkilatından 417 kişi, Yargıtay'dan 10 kişi, Yüksek Seçim Kurulundan 10 kişi, İçişleri Bakanlığından 49 kişi, Dışişleri Bakanlığından 48 kişi, TRT'den 88 kişi meslekten ihraç edildi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki 330 akademik personel de kamu görevinden çıkarılanlar arasında yer aldı.

“KENDİLERİNE MUHALİF KİM VARSA FIRSAT BU FIRSAT DİYEREK İHRAÇ EDİYORLAR”

Fetöcü kim varsa, kimin darbeyle ve bir şekilde terörle bağlantısı varsa tabi ki devlet içerisinden temizlensin ancak bu bahaneyle partili partisiz kendilerine muhalif kim varsa, demokrat, aydın kim varsa fırsat bu fırsat diyerek ihraç ediyorlar. Bizim itirazımız bunadır.

Ergenekon ve Balyoz ile zamanında muhalif olan kim varsa, istemedikleri herkesi Ergenekoncu diyerek saf dışı bırakmışlardı. Genelkurmay Başkanını terör örgütü üyesi diyerek tutuklayacak kadar ileri gitmişlerdi.

“HEPSİNİ KOY FETÖ SEPETİNE, AYIKLAYABİLEN AYIKLASIN! BÖYLE BİR MANTIK OLUR MU?”

Şimdi de Fetö bahane edilerek kendi amaçlarının karşısında duracak kişilerin, haklı haksız, suçlu masum demeden, kim olduğuna hiç bakmadan, doğrunun yanında duran, işinde çok iyi olan bir kişinin yok yere işinden edildiğini, hayatıyla oynandığını üzülerek görüyoruz.

Fetöcüleri devletten ayıklamak için ilan edildiği söylenen OHAL'in muhalif akademisyenleri de hedef aldığını ortadadır. ‘Hepsini koy Fetö sepetine, ayıklayabilen ayıklasın’ böyle bir mantık olur mu?

“ANAYASA HUKUKU DUAYENİ BİLE İHRAÇ EDİLENLER ARASINDA”

İhraç edilenler arasında Türkiye'nin Anayasa Hukuku duayeniProf. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun da yer aldığı ve özellikle Cumhuriyet’in en köklü kurumlarından Mülkiye ve Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nin bazı bölümlerinin ise fiilen adeta bitirildiğini görüyoruz.

“BU LİSTELER, NEREDE HAZIRLANIYOR, KİM ARAŞTIRIYOR, NEYE GÖRE KARAR VERİLİYOR?”

Bu listeler, nerede hazırlanıyor, kim araştırıyor, neye göre karar verip listeye ismi yazıyor, suç ne, delil nerede, savunma nerede sorularını merak ediyoruz.

O kadar insan açığa alındı, ihraç edildi ama yakın zamana kadar sıkı ortak olan AKP’den bir bakan, bir milletvekili dahi ortaya çıkarılamadı.

Ülke elden gidiyor, geleceğimiz kararıyor,  bunca yıl bu ülkenin aydınlık geleceği için mücadele etmiş, bedel ödeyen eğitimciler gidiyor ama AKP kurmayları tek bir soruşturma bile geçirmiyor.

“AKP KAFASINDA BİR ÜLKE KURMUŞ ONU İŞLEME KOYMUŞ AMA BU ÜLKE O KAFAYA SIĞMAZ”

‘Bir gecede cahil bırakıldık’ diyerek Cumhuriyet’e saldıranların, akademideki bu değerli kadroların kıyımının sadece akademiye değil tüm ülkeye vurulan bir darbe olduğunu bilmesi gerekir. ‘Hayır’ diyenleri silahla tehdit edenlerin, Camileri referandum nedeniyle siyasete alet edenlerin ülkeyi ne kadar tehlikeli bir yere sürüklediklerinin farkına da acilen varılması gerekir.

Haksız yere ihraç edilen herkese geçmiş olsun diyor, bir an önce haklarını geri almaları gerektiğini ifade ediyorum.

AKP kafasında bir ülke kurmuş, onu işleme koymaya çalışıyor ama bu ülke o kafaya sığmaz.”