CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Turpcu`nun, 23 Nisan Mesajı şöyle:

“23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı ve Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı gündür.

Bir ulusun egemenliğini sembolize eden günü çocuklara hediye eden, yüce gönüllü bir mirasa sahip olduğumuz için çok gururluyuz.  Bugün, ülkenin geleceği olan çocuklarımıza, ülkenin hangi şartlar altında Kurtuluş Savaşı verdiğini, bu günlere nasıl gelindiğini öğretmek açısından oldukça önemlidir. Bugünün küçüğü, yarının büyüğü olan çocuklarımız milli bilinçten yoksun kalırsa, işte o zaman ülkemiz ve gelecek adına kaygı duymak zorundayız. 

Son 15 yılda milli bayramlarımıza ne oldu? İktidar milli bayramları, bir bir unutturmaya çabaladı. Kendi ulusal egemenlik bayramını coşkuyla kutlamayan ülke olur mu? Oluyormuş işte. Cumhuriyetin hafızasının silinmesi için yoğun bir çaba sarf edildi, bu çaba hala da devam ediyor.

Bugün hem çocukların hem de ulusal egemenliğin bayramıdır. Hem çocuklarımız için ülkedeki tabloya, hem de millet egemenliğinin geldiği duruma birlikte bir göz atalım.

Binlerce çocuk işçinin, çocuk mahkumun, çocuk gelinin, cinsel taciz ve tecavüze uğrayan çocukların bulunduğu ülkede bugünün anlamına yakışır şekilde kutlanması mümkün mü? Yukarıda sayılanların ağır toplumsal sorunlar olduğunu herkesin bilmesi, ona göre hareket etmesi, iktidardakilerin gerekli tedbir ve önlemleri alması gerekmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. Yıldönümü kutladığımız bugünde, halkın iradesini benimsemenin, üstünlüğünü kabul etmenin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Millete ait olan egemenlik yetkisini, milletin elinden alarak tekrar tek kişiye devretmek için can siper hane çalıştılar. Bütün baskılara rağmen halk `hayır` dedi. 16 Nisan Referandumunda cebren ve hileyle milletin iradesinin nasıl gasp edildiğini gördük. Ama oldubittiyle boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Son olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; `özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik; bir ulusun namusudur, onurudur, şerefidir` sözleriyle ulusal egemenliğin önemini ve halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulamıştır, bu nedenle günün ruhuna uygun şekilde hem çocuklarımız için hem de ulusal egemenlik adına kutlanması gereken bir gün olduğu unutulmamalıdır.

Bu duygularla, TBMM’nin açılışının 97. yıldönümünü kutluyor, Büyük ÖnderAtatürk’ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımızı tebrik ediyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”