Zonguldak’ta, İstanbul’dan getirdikleri 700 adet ecstasy diye tabir edilen uyuşturucu hapları bebek bezlerinin içine saklayan 3 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu Ş.K.(42), Ö.M.(33) ve E.K.(25) isimli 3 kişinin İstanbul’dan aldıkları 700 adet ecstasy hapı Zonguldak’ta satmak için getirdiğini öğrendi. Hemen harekete geçen ekipler kent girişine konuşlandı. İstanbul istikametinden otomobil ile gelen üç zanlı ise kent girişinde bulunan Değirmenağzı Tünelleri’nde polis uygulaması olabileceğini düşünerek Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinden geçen eski yoldan gitmeyi denedi. Ancak buraya da konuşlanan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri aracı durdurdu. Araçta yapılan incelemelerde bebek bezlerinin içine saklanmış piyasa değeri 5 bin TL olan 700 adet ecstasy hap ele geçirildi.
Sabah 05.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonla Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde otomobillerinde bebek bezlerinin içine saklanmış halde 700 adet ecstasy hapla yakalanan üç kişi, sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü. Ş.K., Ö.M. ve E.K. emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece ’uyuşturucu ticareti’ yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, uyuşturucu hapların bugüne kadar Zonguldak’ta yakalanan en yüklü miktar olduğu öğrenildi.