Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanları Zonguldak’a gelerek partililerle buluştu, istişare yaptı;

ÜLKEYİ BİZ KURDUK BİZ KURTARACAĞIZ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun Zonguldak’a gelerek partisinin İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’ın yanı sıra İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve çok sayıda partilinin de katıldığı ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcılarına İl Başkanı Altun tarafından kömür vagonunu iten madenci heykeli hediye edildi.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ilk olarak partilerinin Zonguldak İl Başkanlığı’nı değiştirmeleri gerektiğini belirterek, “Zonguldak’ımıza çok daha geniş ve kullanışlı bir il binamız gerekiyor. Duyduk ki Kentsel Dönüşüm kapsamında bu bina yıkılacak. En kısa zamanda bizimde katkılarımızla çok daha kullanışlı ve çok daha büyük işlevsel bir bina gerekiyor” dedi.

YARIN SEÇİM VARMI GİBİ ÇALIŞIYORUZ

2019 yılında yapılacak olan genel seçimler için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve bu anlamda Türkiye’nin en ücra köşesindeki sıkıntıları ve tespit ettiklerini ifade eden Bingöl, “Geçtiğimiz hafta başlattığımız bir dizi çalışma için buradayız. İzmir, Aydın ve Muğla illerinde bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmayı Türkiye genelinde sürdüreceğiz. Temel amacımız yerel yönetimlerle örgütler ve milletvekillerimizle buluşup yerel sorunları tespit edip yerinde çözmeye çalışmaktır. Bu oldukça yararlı bir çalışma ve geçen hafta onun ilklerini gerçekleştirirken gördük. Kurultayını kongrelerini ve yetkili kurumlarını yeni oluşturan CHP’nin önümüzdeki süreçteki çalışmaları ve projelerini tanıtmaktır. Gittiğimiz her yerde olağan üstü bir koşul olmazsa AKP’nin yeni ayak oyunlarıyla Türkiye’de bir şeyler değişmezse 2019 yılına kadar seçim yok. 93 yıllık Türkiye’nin en köklü partisi olarak yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz 2019 yılı seçimlerine de şimdiden hazırlanarak Türkiye’deki tüm çalışmaları değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

TEK DERTLERİ KOLTUKLARINI KORUMAK

Bingöl konuşmasında AK Parti iktidarının tek derdinin kendi koltuklarını korumak olduğunu da ifade ederek, “Türkiye zor koşullardan geçiyor 14 yıldır AKP iktidarının baskıcı ve dayatmacı kimseye hayat hakkı tanımayan bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor. 78 milyon yurttaşımız asla böyle bir yönetimi hak etmiyor. Yurttaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Türkiye bu iktidar eliyle yalnızlaştırıldı ve ayrılaştırıldı. Huzur içinde yaşan yurttaşlarımızın arasına nifak sokuldu. Türkiye’nin yeniden Dünya’nın itibarlı bir ülkesi olması gerekiyor. Barışsever bir anlayışla yeninde her türlü ticari faaliyetleri de yapmak üzere yeni bir anlayışa kavuşması gerekiyor. Bizim geçmişte çok zor koşullarda bir değer olan ülkemizin hiçbir şekilde hak etmediği bu uygulamalarla ciddi şekilde yara alıp kan kaybediyor. Ülkemizin huzura birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var. AKP için varsa yoksa siyasi ikbal ve koltuklarını korumak. Sanki ilelebet bunlar iktidarda kalacaklarmış ve sanki ölümsüzlermiş gibi nasıl tek el yönetiminin kavgasını veriyoruz. Şehitlerimizi düşündükleri yok, akan kanla ilgili en ufak kaygıları yok, onlar için varsa yoksa kendi siyasi ikballeri. Hiçbir şekilde ayrıştıramadıkları ve yok edemedikleri CHP vardır. 14 yılda birçok kurumu ele geçirdiler, geçmiş dönemdeki hiçbir partinin yapmadığı partizanlığı yaptılar. Bugün susturmadıkları kurul yok ama bir tek CHP’yi bölemediler. Bu AKP anlayışını da ortadan kaldıracak güç CHP’dir. Bu kararlılıkla daha çok dayanışarak ülkemize sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu kararlılıkla yürüyoruz. Süratle alanlardayız ve Türkiye’nin neresinde sorun varsa oradayız. Biz Türkiye’nin bütün sorunlarının farkındayız. En ücra köşedeki sorunları bile tespit etmiş bir partiyiz. Emekliyi engelliyi yoksulu görmüyorlardı ve onlar için varsa yoksa kendi çıkarlarıydı. Asgari ücreti ağzına bile almayan AKP, bizim sayemizde bu insanları düşünmek zorunda kaldı. CHP’yi iktidara taşımak için var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

KEYFİ BİR İDARE İL KARŞI KARŞIYAYIZ

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise konuşmasında AK Parti iktidarının ülkeyi keyfi bir idareyle yönettiğini ve tamamen bir ötekileştirme politikasıyla karşılaşıldığını belirterek, “Zonguldak ilimizle birlikte çalışmalarımızı devam ediyoruz ve sonrasında Burdur’a geçeceğiz. Amacımız hep birlikte ortak aklı getirmek ve 2019 yılına kadar planlı ve stratejik bir çalışma yapmak. Türkiye’nin zor günler geçirdiğini görüyoruz. Artık bir ateş çemberinin içindeyiz. Ülkenin istihbaratı geçmiş. Bu ülkeyi yönetenler ve tek başına iktidar olanlar bu süreçte nasıl rahat uyuyorlar merak ediyoruz. Keyfi bir idareyle baş başayız. Vatandaşımız belki daha iyi olursu diye halkımız destek verdi fakat AKP bu desteğe layık olmadı. Bugün ötekileştirerek bir yönetim anlayışı söz konusu. Bugün keyfiyetçi baskıcı bir yönetimle iç içeyiz. İçinde bulunduğumuz durumu halkımıza anlatıp desteği almak zorundayız. Gerçekten zor günler geçiriyoruz. Artık terör her şeyin önüne geçti. Ekonomi sağlığı eğitimi hep unuttuk. Çünkü can çok önemli. İnsan hayatından önemli bir şey yok bu sebeple diğer konuları Türkiye gündemine taşıyamaz odluk Bu hükümet 7 Haziran’dan sonra biz olmazsak kaos olur savaş çıkar demedi mi? Şimdi yaşadığımız durum ne? Yarın ne olacağını bile bilemiyoruz. 2 buçuk milyondan fazla Suriye’li içimizde ama birçoğunun kaydı bile yok. Bu durumu bize yaşatan AKP hükümetidir. Biz yapmayın komşularımızla iyi ilişki içinde olalım dediğimizde hep siz bilirsiniz dediler. ESAD oldu Esed, IŞID oldu DEAŞ, şimdi geçmişte dost olduklarıyla düşman, düşmanlarıyla dost olmaya başladı. Bir akıl tutulması içindeyiz” ifadelerine yer verdi.

BİZİM İÇİN YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ VAR

Kendileri için yandaş değil vatandaş olduğunu ve bu anlamda çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Torun, “Artık eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek kurtarıcı olmak zorundayız. Cumhuriyeti kuranlar ve Cumhuriyetin bugünlere gelmesindeki herkese sorumluluğuz var. İçinde bulunduğumuz terör ve karmaşadan hep birlikte kurtulacağız. Bizde arkadaşlarımızla bir düşünce alışverişinde bulup nasıl çözüm üretebiliriz bunların çalışmalarını yapmak üzere Zonguldak’tayız. Bu ülkenin kaynaklarını hep birlikte adaletli ve yerinde kullanmak için çalışıyoruz. Bizim için yandaş değil vatandaş var ve onlar için mücadele ediyoruz. Umarım ki bunları daha iyi anlatacağız ve yoldaşlar olarak CHP iktidarını hep birlikte kuracağız. İnanıyorum ki gelecek güzel günlerde hep birlikte buluşacağız” dedi.

BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Geçtiğimiz hafta sonu parti binasına yapılan taşlı saldırıyı değerlendiren bulunan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, birlik ve beraberliklerin bozulamayacağını ve bu tür saldırılarla insanların boşuna uğraştığını dile getirerek, “Biz bu tür saldırıları 91 yıllık parti olarak çok yaşadık. Önceki süreçte bizim partimizin Genel Başkanlarımıza silahlı saldırılar gerçekleşti ve bizim partimizin 250’nin üzerinde şehidimiz var. 12 Eylül öncesinde hain saldırıları hep gördük ama birlikteliğimiz her saldırıda da kenetlendi. Bizi saldırılarla korkutacaklarını sanıyorlarsa boşuna uğraşıyorlar, yapamazlar” şeklinde konuştu.

Yapılan basın toplantısı ardından heyet, 6 gündür eylemlerine devam eden ve dün sözleşmeleri bu sebeple fes edilen ÇATES işçilerinin yanına hareket etti. (Umut ERSES)