Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’ in doğumunun sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili münasebetiyleyayınladığımesajda:

“Hz. İbrahim'in duası, Hz. İsa'nın müjdesi ve dedesi Abdülmuttalip ve annesi Âmine'nin rüyası iki cihan peygamberi Hz. AhmediMahmudu Muhammed Mustafa (S.A.V.)’ in dünyaya teşrif ettiği Rebiülevvel ayının12. gecesi olarak bilinen bu gece Mevlidi Nebi yani Kutlu Doğumdur.

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)' in doğum gününü bu yıl 11 Aralık Pazar gününü 12 Aralık Pazartesi'ye bağlayan gecede idrak edeceğiz.

Kandiller insanların manevi duygularının öne çıktığı, gönüllerinin aydınlandığı, birbirlerine daha çok ihtiyaç hissettiği, kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştiği günlerdir.

Böyle gün ve gecelerde Peygamberimizi ve hayatını iyi kavramalı, insanlığa kazandırdığı değerleri iyi anlayarak hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Bol bol ibadet etmeli, dualar ederek hatlarımızdan, kusurlarımızdan arınmayı dilemeli, yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanları ziyaret edip, sevgi, şefkat, hürmet göstererek, yardımlarına koşup, imkanlar ölçüsünde hediye ve sadakalarla mutlu etmeliyiz. Çünkü Cenab-ı Hak: ’Allah Teâlâ sana ihsan ettiği gibi sen de başkalarına ihsan et.’ buyurmaktadır.

Mağfiret kapılarının açıldığı bu günlerde birliğimizin, beraberliğimizin, dirliğimizin bozulmamasını Yüce Allah’ tan niyaz ediyor, aziz milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve sevgi getirmesi temennisiyle hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.