Milletvekili Özcan ULUPINAR Devrek, Gökçebey ilçeleri ile Bakacakkadı’ nın talepleri için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ ve Müsteşarı Mustafa ÖZTÜRK ile görüştü. Görüşmeye Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İl Genel Meclisi üyesi Vacit Durdubaş, İsmet Bostancı ve Uğur Erdem de katıldılar.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamada;

“Devrek ilçemizde yaşanan ve genel hayatı etkileyen heyelandan meydana gelen zararların giderilmesi için bugün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet ÖZHASEKİ ve Müsteşarımız Mustafa ÖZTÜRK’ ü ziyaret ettik. İlçemizde yaşanan heyelan nedeniyle 417 ailenin mağdur olduğu, 200 daire ve 88 binanın kullanılamaz halde olduğu rapor edilmişti. Belediyemizle birlikte heyelandan zarar gören vatandaşlarımızın evlerinin yeniden yapılabilmesi için yer arayışına devam ediyoruz. Devrek Belediyemiz hazineye ait yerlere ve başka alanlara bakarak rezerve alanı bulacak ve resmen müracaat edecektir.

Ayrıca Devrek İlçemizde bulunan eski arıtma tesisinin 90 dönümlük araziyi kapladığı, 25.000 nüfus olduğu için Sükap’ tan yararlanamadığımızı da bakanımız ve müsteşarımızla paylaştık.

Bunlara ek olarak da Devrek belediyemiz için çöp süpürme aracı, Zonguldak köylerimiz ve il özel idaresi için çöp kamyonu ve konteynır, Gökçebey Belediyemiz için çöp aracı, çöp konteynırı, arozöz ile birlikte Bakacakkadı’ nın çöp kamyonu taleplerini de ileterek bu konularda kendilerinden yardımlarını esirgememelerini istedik.” dedi.