Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 4-8 Ocak Büyük Ankara Yürüyüşünün 25. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda;

“1848 yılında üzerinde kömür üretimi başlanan Zonguldak Maden Havzası, maden işçilerinin iş ve yaşam koşullarının düzeltilmesi için birçok mücadeleye ev sahipliği yapmıştır. Zonguldak’ta çalışan maden işçilerimiz 1990 yılında başlattıkları grevin ardından isteklerinin kabul edilmemesi nedeniyle 4-8 Ocak 1991 tarihleri arasında Büyük Ankara yürüyüşünü başlatmışlardır.

Tüm bedenlerini taşın altına koyan maden işçilerimiz ülkemizin stratejik önemine sahip maden ocaklarının yaşatılması için milli değerlerimiz olan madenlerimize sahip çıkıyorlar. Aynı askerimiz polisimiz doktorlarımız gibi maden işçilerimizde cefakar bir meslek grubunun temsilcileridir. Milli menfaatlerimiz uğruna madenlerimizden katma değer sağlayan bu değerli mesleğe mensup kardeşlerimiz ilelebet ülkemize hizmet etmeye devam edeceklerdir.

Bu vefakâr ve çileli işçi kesimi için gerekenin yapılması, madencilerin ve madenciliğin hak ettiği değeri kazanması için AK PARTİ hükûmetlerimiz, madencilik politikalarını uluslararası standartlarda, dünyaya açık, ulusal kalkınmayı tetikleyecek bir şekilde planlamışlardır. Madencilik mesleğinin mesleki riskleri minimize edilerek, çalışma saatleri düzenlenmiş ve kabul edilen İş Güvenliği Paketi ile maden işçilerimizin iş güvenliği ve çalışma standartları en üst seviyelere çıkarılmıştır.

İlimizde her evde madende çalışan bir eş veya oğul vardır. Eşini ve oğlunu madene uğurlayan Zonguldak kadını, umutla sağ salim dönüş yolu bekler.

Maalesef madenlerde beş bin dolayında maden şehidi verdik. Bugün de Gelik’ ten gelen madencimizin vefat haberiyle bir kez daha bu acıyı yaşadık. Bütün maden şehitlerimize ve İstanbul Ortaköy’ de meydana gelen elim terör olayı sonucu hayatını kaybedenlere ve şehidimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, madenlerde canı pahasına alın teri döken tüm madenci kardeşlerimize yüce Yaradan’ın kolaylıklar vermesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.