AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR 24 Haziran 2016 daki resmi gazetede yayınlanan hayvancılık desteği ile ilgili basın danışmanlığından yaptığı açıklamada;

“Hayvancılığın geliştirilmesi, üretimin arttırılması, yerli hayvanların korunması ve geliştirilmesi, hayvan hastalıklarıyla mücadele için yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla 24 Haziran 2016 tarih ve 29752 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliğinde Zonguldak İlimizdeki Manda Üreticileri teşvik kapsamına alınmış olup malak desteği adı altında manda yetiştiricileri birliği üzerinden başvurularını yapabileceklerdir. Birlik bulunmayan illerdeki yetiştiriciler ise il veya ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri vasıtasıyla başvuruda bulunabileceklerdir.

Yetiştirici ve üreticiler, buzağı, malak, anaç koyun ve keçi, tiftik keçisi, çiğ süt, arılı kovan, ipekböceği, besilik erkek sığır, çoban istidamı, hayvan hastalığının tazminatı, atık, hastalıktan ari işletme, programlı aşı ve küpe uygulamaları, hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi desteklemelerinden faydalanabileceklerdir.

Hayvan genetiği ile ilgili destekleme kapsamında Anadolu Mandası ile ilgili projelerde yer alan 19 il içinde Zonguldak ‘ta yer almaktadır.

Manda Üretici ve yetiştiricileri Birlik Başkanımız Şenol Çakar ile birlikte bakanlık nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sayesinde Zonguldak ilimizin ilk defa bu destek programından faydalanıyor olması da bizlere ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

Desteklemelerin Zonguldak’ ta faaliyet gösteren hayvancılıkla ilgili üretici ve yetiştiricilerimize şimdiden hayırlı olmasını diler, bu vesileyle bütün hemşerilerime mübarek Ramazan Ayının bolluk, huzur ve barış getirmesi temennisiyle saygılarımı sunarım.” ifadelerine değindi.