AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar; İtfaiye Haftası ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı:

Basın danışmanlığından yayınladığı mesajında “Türk İtfaiyesi, yüzlerce ülkeden daha köklü ve şerefli bir geçmişe sahiptir” diyen Ulupınar şöyle devem etti:

Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, tulumbacıların yangın söndürme görevi aldığı 1714 yılı olarak kabul edilmektedir.Bundan sonra ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü ise 1914 yılında kuruldu ve yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. Bu tarihten itibaren yurdumuzda her 25 Eylül-1 Ekimtarihleri arası İtfaiye Haftası(Yangın Haftası) olarak değerlendirilmektedir.

İtfaiyenin sadece yangın söndürdüğünü düşünmek yanlış olur. İtfaiyecilerimiz, asansörde kalan kişileri kurtarmaktan denize düşen araçları çıkarmaya, çatıda kalan kediyi indirmekten kuyuya düşen insanı kurtarmaya kadar değişik konularda zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışmaktadırlar.

Vatandaşın canını ve malını kurtarmak için çalışan itfaiyemizin daha iyi düzeye gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. İtfaiyecilerimizin her geçen gün eğitim seviyesiyükselmekte ve itfaiyelerimizin teknik olanakları artmaktadır.

Bizler için canını hiç çekinmeden ortaya koyarak görevini mükemmel bir biçimde ifa eden kahraman itfaiye neferlerimizin itfaiye haftasını kutluyor, görevleri başında hayatlarını kaybeden ve yaralanan tüm itfaiye erlerimizi şahsım ve milletim adına saygı ve minnetle anıyorum.”