Zonguldak’ın Karaman İlçesi Çamlık ormanlık alanda UMKE, 112 Acil ve Jandarma ortak tatbikat düzenlediler. 
Tatbikatta kaza yapan, ağaç kesimi ve kayıp şahıslar ekipler tarafından kurtarılarak müdahale yaptılar.

Zonguldak - Karaman beldesinde 3 gün süren UMKE 10. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Zonguldak Bölge Kampı sona erdi. Kampa Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın ilerinde 70 UMKE görevlileri katıldılar. Kampın son gününde Karaman beldesinde bulunan ormanlık alanda kaza yapan, ağaç kesimi ve kayıp şahıslar yaptılar. 

Tatbikatta kaza yapan araca, içindeki yaralılara, kayıp şahsa ve ağaç altında kalan yaralı şahsa başarılı sevk ve idare ile müdahale edildi. Tatbikatta kaza yapan arac, içindeki yaralılar ve kayıp şahıs, jandarma ekipleri tarafından bulunarak diğer ekiplere haber verildi. Olay yerine kısa sürede intikal eden tüm ekipler, yaralıları başarılı ve hızlı bir müdahalede bulundular. 


UMKE kampı törenine kurtarma etkinliğine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr.  Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Sağlık Müdürlüğü personeli ile  UMKE personeli katıldılar. 

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz konuşmama yaparak şu ifadelere yer verildi; “Tüm ekiplere teşekkür ederek başarılı bir arama kurtarma görevini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiniz.” şeklinde konuştu.

ŞEBNEM SAKA