Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çocukların ameliyathaneye götürülme sürecini keyifli hale getirmek için minikler akülü oyuncak araba ile ameliyathane kapısına götürülüyor. 
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yeni yapılan bir uygulama ile çocukların ameliyat korkularını yenmeleri ve ameliyathaneye eğlenerek gitmeleri amacıyla akülü araba uygulaması başlatıldı.
BEÜ basın bürosundan gönderilen habere göre BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, merkezde hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklarını, hastaların ve yakınlarının psikolojilerinin de önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Çocuk Servisi’nde tedavi gören çocukların ameliyata tekerlekli sandalye ya da sedye ile götürülmesi sürecinde çocukların yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi amacıyla yeni bir uygulama hayata geçirildi. Çocukların ameliyathaneye götürülmesi sürecini keyifli bir hale getirip, moral ve motivasyonlarını arttırmayı amaçlayarak akülü arabalar ile ameliyathaneye transfer işlemini başlattık. TED Ereğli şubesi tarafından temin edilen akülü arabalarla çocukların ameliyathaneye gitme süreci eğlenceli hale getirildi. Ameliyata akülü arabaya binerek giden çocuklar ile aileleri bu durumdan oldukça mutlu. Bu tarz korkulara bağlı travmaları engellemek, bir nebze de olsa çocukları rahatlatmak, ameliyathaneye gidecek çocukların korkularını engellemek adına bu uygulamayı başlatıldı. Hizmet kalitesini artırırken, bu tür farklı uygulamalarla çocukların, servisten ameliyathaneye gülerek mutlu bir şekilde gitmeleri bizi de sevindiriyor” dedi