Zonguldak Valiliği'nin 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Dedeman Otel'de gazetecilere verdiği kahvaltı "Cumhur İttifakı"nın şovuna dönüştü.

Gazetecilere verilen bilgiye göre 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarına verileceği duyurulan kahvaltı davetinde sadece AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın kurmaylarının katılması şaşkınlık yarattı.

DEVLETİN DEĞİL  PARTİ DEVLETİNİN VALİSİ!

AKP İl Başkanı Zeki Tosun, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AKP'li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ve MHP İl Başkanı Varol Demirköse'nin katıldığı kahvaltıda, Cumhur İttifakı temsilcileri Vali Mustafa Tutulmaz, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, KGD ve ZGC başkanlarının olduğu  masada oturdu.

MUHALEFET DAVET EDİLMEDİ

Millet ittifakı bileşenlerini oluşturan siyasi partilerin ve mecliste grubu bulunan partilerin il başkanların davet edilmediği kahvaltıya katılan gazeteciler gördükleri manzara karşısında "parti devletinin geldiği son nokta" yorumunu yaptı.
Birçok kez devlet protokolü kurallarını delerek Valilik tarafından düzenlenen organizasyonlara sadece iktidar partisi AKP ile destekçisi MHP kurmaylarını davet eden Vali Mustafa Tutulmaz, bu partizan tavrı ile Zonguldak kamuoyundan tepki almıştı. Eleştirileri ve muhalefet partilerini  yok sayan Mustafa Tutulmaz'ın bu durumu kamuoyuna nasıl açıklayacağı merakla bekleniyor.

AÇILIŞ KONUŞMASI TÜRKMEN'DEN

Organizasyonu Zonguldak Valiliğinin yapmasına rağmen kahvaltı programının açılış konuşmasını AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen yaptı. Türkmen, Kızılay'daki yolsuzluk iddialarının haber yapılmasını kastederek gazetelerin bu kurumları yıpratan haberler yapmasını eleştirdi. 
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ise gazeteciler günü nedeniyle verdiği davette gazete illerden çok AKP iktidarının Zonguldak'ta yaptığı yatırımları anlattı.

Haber: Şebnem SAKA